Proprietati miraculoase- Iarba de grau

Cu siguranta ca ai pus de Sf. Andrei grau la incoltit. Pana acum ar fi trebuit sa ai deja iarba de grau cu o inaltime de minimum 10 cm daca te-ai ocupat de el. Traditia spune ca asa cum va creste graul pana la trecerea dintre ani, asa va fi anul ce urmeaza. Daca iarba de grau a crescut verde si frumoasa si daca s-a mentinut fara probleme pana la anu’ nou, vei avea parte de un an roditor. Vei fi ferit de probleme si cred ca asta ne-o dorim cu totii. 

Pana acum graul meu a crescut binisor, sa vedem daca o sa fie la fel de verde si frumos si de acum incolo. 

Bine, sunt superstitii, traditii si obiceiuri cat vezi cu ochii. In fiecare regiune din tarisoara asta o sa auzi alte si alte vorbe referitoare la graul care se pune de Sf. Andrei. 

Eu vreau sa iti spun cu totul altceva. Iarba de grau chiar are proprietati miraculoase! 

Parerea mea este ca ar trebui sa faci o cura de suc din iarba de grau macar de doua ori pe an. Stiu, suna ciudat, doar nu esti capra sa mananci iarba. :))

Si eu am zis la inceput ca e nebunie curata. „Cum sa mananci mancarea erbivorelor?” Sau mai rau, iti dai seama cum ar fi un concurs dintre tine si un iepure? Cine mananca mai repede un pumn de iarba!

grau-3

:))) Este amuzant, dar crede-ma ca nu glumesc cand iti spun ca sucul din iarba de grau chiar este benefic. 

Proprietatile sucului din iarba de grau:

  • incetineste procesul de imbatranire datorita clorofilei;
  • vitamine;
  • minerale;
  • antioxidanti;
  • ajuta in regenerarea ficatulu;
  • imbunatateste circulatia sanguina;
  • intareste sistemul imunitar.

Sunt multe proprietati pe care acest suc le are si de aceea iti spuneam ca este bine macar de doua ori pe an sa faci o cura. 

Nu este mare filozofie, trebuie sa bei un pahar pe zi, de preferat dimineata pe stomacul gol. 

grau-1

Cum se prepara sucul din iarba de grau?

Cand a crescut firul circa 10 cm inaltime, taie cam un pumn pentru un pahar. Iti trebuie un storcator de fructe sau un blender gen NutriBullet. Pune iarba in blender si apa cat sa se formeze un suc usor gros. 

Un pahar pe zi de iarba de grau iti imbunatateste chiar si starea de spirit! 

Bea un astfel de pahar timp de minimum 7 zile iar pe parcursul zilei incearca sa tii cat de cat un regim. Nu te arunca in prajeli ori alimente grase, dulci sau alcool. 

Fii cumpatata o saptamana si organismul iti va multumi un an!

Articole recente