Ready, set, go! S-a activat modul VACANTA!

In doar cateva ore pot sa spun ca sunt oficial in vacanta! Acum alta e beleaua, ce o sa fac cu atata timp liber? Stii cum e… Cand ai prea mult timp liber si stii ca ai de facut o gramada de lucruri, nu stii de ce se te apuci mai intai. Tu cum iti organizezi timpul liber? Pana imi raspunzi o sa iti spun cum o sa procedez eu. Mai intai de toate nu mai am liniste de cand stiu ca urmeaza sa plec intr-o vacanta mult dorita si asteptata.

Anul acesta o sa plec in Malta! 

Am ales Malta pentru ca mi se pare o destinatie in care te poti distra, te poti culturaliza si poti sa faci si plaja fara probleme.  O sa va povestesc cum a fost, ce mi-a placut, ce nu mi-a placut, ce am facut si ce ar mai fi trebuit sa fac.

Pana atunci insa, mai am cateva zile ragaz sa reusesc sa imi pun in ordine planul de atac. Beleaua este alta, am tot auzit despre virusul Zika, ce-i drept la destinatia pe care am ales-o nu ar fi probleme cu acest virus. Chiar si asa, ipohondra cum sunt, ma pregatesc bine pentru orice intepatura. Sincer, cred ca mai bine previi decat sa tratezi, mai cu seama ca am auzit ca in Romania sunt deja 3 cazuri infestate cu acest virus Zika.

tantar

Simptome, preventie – virusul Zika?

Acest virus este transmisibil prin intepatura tantarilor. Nu se stie exact perioada de incubatie dar daca prezinti urmatoarele simptome ar fi bine sa te duci la spital:

  • febra;
  • eruptii cutanate;
  • conjunctivita;
  • dureri musculare;
  • dureri articulare;
  • stare de slabiciune.

Cum faci sa nu ajungi contaminat cu acest virus Zika? Aici este partea frumoasa. Daca faci parte din categoria de oameni care sunt muscati de orice insecta, fa bine si protejeaza-te cu diverse spray-uri specifice, impotriva tantarilor. Ia-ti in bagajul de vacanta suficiente solutii care sa tina departe de pielea ta aceste insecte nenorocite.

Ce mai trebuie sa stii? Faptul ca daca, Doamne fereste te-ai „pricopsit” cu acest virus, exista tratament. In cazul in care nu ai alte afectiuni, tratarea virusului Zika este  rapida.

 

Articole recente