Salata in trei culori- pentru refacere

Pentru refacere, chiar si inainte de sarbatori este bine sa ai grija la ceea ce mananci. Salata in trei culori! Preferata mea! Inventata pe repede inainte, pe foame si pe gustul meu. 

salata

Gustul meu cu siguranta iti va placea si tie. 

Iti propun salata aceasta, acum, inainte de „marea mahmureala” pentru ca ma gandesc eu asa, ar fi bine sa iti pregatesti organismul cu ceva timp inainte de a-l demoraliza total. 

De ce sa mananci de pe acum bucatele din porc, grele, carnatii si asa mai departe cand poti sa te bucuri atunci mai mult. Sunt sigura ca o sa dai iama in toate preparatele care se fac de Craciun si sincer, nici nu vad rostul sa le mananci inainte. Cu siguranta ca sarmalele n-au acelasi gust adaca le mananci acum si nu de Craciun. 

Iaca asa, iti propun salata in trei culori. O salata simpla, rapida si foarte gustoasa. Este suficient de proteica incat sa nu iti faci griji ca nu te saturi. 

Ingrediente pentru salata in trei culori:

  • rucola;
  • rosii;
  • sfecla rosie;
  • avocado;
  • telemea de vaca;
  • cascaval;
  • nuci.

Condimentele dupa gust. Eu am pus doar un pic de piper (sare are branza) si doi stropi de ulei de masline extra virgin. 

salata

Nu o sa iti spun cantitati pentru ca este in functie de cat poti duce tu. Parerea mea este sa nu te arunci intr-un castron imens pentru ca toate ingredientele acestea nu sunt chiar light. Daca pui o tona de branza ori casvacal cu siguranta ca o sa te ingrasi mai repde de la acestea decat daca ai fi pus in salata 400 de gr de carne (ceea ce este oricum, enorm). 

 

Am mai auzit eu oameni care spuneau ca mananca doar salate si ca s-au ingrasat si nu intelegeau cum s-a intamplat asta. Ai grija la proportii, nicio salata nu ar trebui sa depaseasca 300-400 de gr, asta cu tot cu legume-zic.

Organismul tau rumega el saracu’ dar daca ii dai prea mult il depaseste si atunci face provizii. Asa ca ai grija la proportii chiar si cand vine vorba de o simpla salata. 

Pofta buna!

Articole recente