Acasa Bucatari mici si mari Supa crema de morcovi si ghimbir

Supa crema de morcovi si ghimbir

6 min read
0
0

“Hello, am pentru tine o reteta de supa crema de morcovi si ghimbir ca  sa iti incalzeasca inima intr-o zi friguroasa de toamna :))”

Si uite cu prima fraza am fost convinsa ca trebuie sa afli si tu despre aceasta reteta minunata! Ti-am mai spus ca daca ma impresionezi suficient cu reteta ta, o postez ca sa se poata bucura si altii de ea. Nu de alta, dar e pacat. Daca noi nu ne impartasim micile secrete si nu experimentam secretele celorlalti, nu avem cum sa avansam. Asadar, aceasta supa crema cu morcovi si ghimbir merita incercata.

Si reteta aceasta chiar cred ca merge pe vremea asta mohorata. 

Supa crema, in general zic,  nu este tocmai preferata mea, insa, aceasta m-a cucerit instant. Are arome puternice si este un adevarat deliciu daca ai vreo raceala, ori ai capatat vreo gripa.
Supa crema cu morcovi si ghimbir este un pic dulceaga cu note de portocala si ghimbir. Are un mare avantaj, este o reteta economica!

Timp de preparare 1 ora si este foarte usor  de facut, chiar oricine poate sa o faca.
O sa ai nevoie si de un blender pentru supa asta, dar cred ca te descurci.

Ingrediente :

– 800gr sau 1 kg de morcovi ca sa fie mai simplu eu am folosit 800 gr mai adaugi un pic de apa daca folosesti 1 kg; 
-1 ceapa mare sau 2 mai mici;
-3 fasii lungi de coaja de portocala; 
– ghimbir, jumatate de degetel 😛 sau 1,5cm
-2 cuburi de gaina (din acelea din comert);
-un praf de sare, la misto; 
-o lingura de unt;
1/3 legatura de patrunjel (optional).

Acum hai sa vezi cat de usor se face.

Mod de preparare:
Se taie ceapa si se caleste un pic in unt, apoi adaugam morcovii taiati rondele coaja de portocala, cuburile de gaina, ghimbirul si 1 litru de apa ( de preferat calda), acoperim cu un capac si lasam la fiert cam 20 minute pana se inmoaie morcovii iar la sfarsit adaugam un pic de patrunjel ( patrunjelul sa fie proaspat tocat- este optional).
Cand s-au fiert, scoatem coaja de portocala si o aruncam. Nu da prin blender coaja de portocala, altfel risti sa iti iasa o supa foarte amaruie.

Acum vine partea cu blender-ul. Depinde ce blender folosesti, al meu este de plastic(al domnisoarei care mi-a trimis reteta), asa ca am lasat oala sa se raceasca 10 minute dupa care, cu un polonic am pus legumele si zeama in blender. Iti recomand sa umpli blender-ul doar pe jumatate si sa pui destul lichid pentru a obtine o supa cremoasa.

Si este gata 🙂 se serveste cu crutoane, bineinteles.

Iti multumesc pentru reteta si sunt convinsa ca iti va placea si tie, tu, cel/cea care citesti. 

Kisssessss

Facebook Comments
Booking.com
Încărcați mai multe articole înrudite
Încărcați mai mult de Damiana
Load More In Bucatari mici si mari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cititi si

De ce sa mananci mandarine?

De ce sa mananci mandarine? Stiu, pare o intrebare stupida, dar cand o sa alfi despre prop…