Tarta cu dovlecel si branza sarata – are si un secret!

Ti-am spus ca daca imi trimiti reteta ta si imi place o sa o impartasesc tuturor. Asa se face ca a ajuns la mine aceasta reteta care este de-a dreptul minunata. Tarta cu dovlecel si branza sarata, delicioasa si foarte usor de facut. 

Pe mine m-a cucerit din start branza, asa ca daca esti fan branza, incearca sa prepari si tu aceasta tarta cu dovlecel si branza sarata. 

Ingrediente pentru o tarta:
– tortilla wraps 25 cm; 
– 1 dovlecel micut;
– 100 gr telemea de vaca (merge cu orice telemea);
– 1 lingura smantana; 
– 2 linguri ulei de masline; 
– jumatate lingurita de rozmarin;
– 3 frunze de menta proaspata;
– 1-2 catei de usturoi.

tarta-cu-dovlecel-1

 

 

Mod de preparere 😉 foarte simplu:
Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa tai dovleceii rondele sau ii dai prin masina (spiralizer), daca ai, eu am facut cate o tarta din fiecare, ca sa vedeti cum arata. Dupa ce am taiat dovleceii i-am presarat cu sare grunjoasa si ii lasam la scurs minimum 15 min, intr-o strecuratoare de plastic de preferat.
Se asaza 2 tortilla intr-o tava rotunda de 25cm,  in tava am pus in prealabil hartie de copt.

tarta-cu-dovlecel-2
Separat, amestecam telemeaua, uleiul de masline, rozmarinul, frunzele de menta, smantana si usturoiul zdrobit sau tocat. 
Apoi, turnam amestecul obtinul peste tortilla si deasupra asezam frumos feliile de dovlecel. Inainte de a le aseza deasupra,  le-am lasat sa se odihneasca un pic pe un prosop de hartie, ca sa absoarba apa ramasa. Optional, daca vreti puteti sa unget dovlecei cu ulei eu am preferat sa nu fac asta. Tarta cu dovlecel si branza sarata este un preparat delicios mai ales cand ai invitati. Se face foarte repede si cu siguranta o sa fie pe gustul tuturor. Iese un fel de pizza. 

Revin la reteta. Apoi, pune tava la cuptor la 200 grade si o lasi cam 25 de minute. Este buna si calda si rece, ai mei au mancat una in 30 de secunde. 

tarta-cu-dovlecel-3

Reteta de tarta cu dovlecel si branza sarata are si un secret!
Mihaela ne  recomanda sa respectam masuratorile pentru umplutura de branza!  Daca puneti prea mult tortilla se va inmuia si nu va putea sustine greutatea ingredientelor (am incercat eu findca imi place cu multa branza hihi).

Multumim Mihaela pentru reteta!

Articole recente