Dulciurile… Cred ca nu se poate abtine nimeni de la ele. Sau sunt zile in care hai, fie, te abtii, dar dupa – mananci dublu.

Tort cu crema mascarpone si ciocolata Milka sau prajitura nu este cel mai dulce desert din lume. Va conving imediat.

Ingrediente blat:

Blatul este un pandispan, de fapt.

  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar brun

Bati albusurile spuma cu un varf de sare (secretul spumei este sa fie ouale calde).

Dupa ce spuma s-a intarit suficient, incorporezi faina treptat, apoi galbenusurile si zaharul.

Tava de tort (preferata mea, cea de 28 de cm) , o imbraci cu o hartie de copt.

Cuptorul sa fie incins bine in prealabil la 160 – 170 de grade.

Toata compozitia o pui la cuptor vreme de 30-40 de minute in functie de cuptor.

Un mic tips – cand compozitia a fost destul de smantoasa am adaugat si o lingurita de scortisoara dar si un strop de esenta de rom.

Creama pentru Tort cu crema mascarpone si ciocolata Milka

  • O cutie de mascarpone 250 de grame (eu o  prefer pe cea de la Mega Image)
  • O cutie de frisca lichida ( Hulala, mi se pare cea mai buna)
  • O lingura rasa de zahar brun sau zahar- dupa gust

Cu mixerul bati frisca si zaharul, cand s-au intarit incorporezi si branza Mascarpone

Blatul se lasa la racit dupa care iei o scobitoare si faci cateva gauri peste tot in el.

Am descoperit si un topping de caramel de la Casino care este minunat.

Am amestestecat o lingura de caramel cu 50 ml de lapte pana s-a format un sirop.  Am pus peste blat , suficient cat sa fie usor insiropat.

Apoi, crema Mascarpone, uniform pe desupra si la final „cireasa”.

O ciocolata Milka cu alune, rasa.  Am invelit crema Mascarpone cu ciocolata rasa, destul cat sa acopere toate portiunile albe.

Cam asta este tot, a durat 40-45 de minute, iar rezultatul a fost laudat.

Incercati si voi Tort cu crema mascarpone si ciocolata Milka!

Tort cu crema mascarpone si ciocolata Milka