Tort cu crema mascarpone si ciocolata Milka
Dulciurile… Cred ca nu se poate abtine nimeni de la ele. Sau sunt zile in care hai, fie, te abtii, dar dupa – mananci dublu.
Tort cu crema mascarpone si ciocolata Milka sau prajitura nu este cel mai dulce desert din lume. Va conving imediat.
Ingrediente blat:
Blatul este un pandispan, de fapt.
- 6 oua
- 6 linguri de faina
- 6 linguri de zahar brun
Bati albusurile spuma cu un varf de sare (secretul spumei este sa fie ouale calde).
Dupa ce spuma s-a intarit suficient, incorporezi faina treptat, apoi galbenusurile si zaharul.
Tava de tort (preferata mea, cea de 28 de cm) , o imbraci cu o hartie de copt.
Cuptorul sa fie incins bine in prealabil la 160 – 170 de grade.
Toata compozitia o pui la cuptor vreme de 30-40 de minute in functie de cuptor.
Un mic tips – cand compozitia a fost destul de smantoasa am adaugat si o lingurita de scortisoara dar si un strop de esenta de rom.
Creama pentru Tort cu crema mascarpone si ciocolata Milka
- O cutie de mascarpone 250 de grame (eu o prefer pe cea de la Mega Image)
- O cutie de frisca lichida ( Hulala, mi se pare cea mai buna)
- O lingura rasa de zahar brun sau zahar- dupa gust
Cu mixerul bati frisca si zaharul, cand s-au intarit incorporezi si branza Mascarpone
Blatul se lasa la racit dupa care iei o scobitoare si faci cateva gauri peste tot in el.
Am descoperit si un topping de caramel de la Casino care este minunat.
Am amestestecat o lingura de caramel cu 50 ml de lapte pana s-a format un sirop. Am pus peste blat , suficient cat sa fie usor insiropat.
Apoi, crema Mascarpone, uniform pe desupra si la final „cireasa”.
O ciocolata Milka cu alune, rasa. Am invelit crema Mascarpone cu ciocolata rasa, destul cat sa acopere toate portiunile albe.
Cam asta este tot, a durat 40-45 de minute, iar rezultatul a fost laudat.
Incercati si voi Tort cu crema mascarpone si ciocolata Milka!