Anxietatea, poti scapa de ea mai usor decat iti poti imagina.

Pana acum ceva timp nici nu stiam ca exista anxietatea asta. Numai cand auzeam cuvantul eram: „What? Ce este asta? Cine e? Te-a suparat cu ceva?”.

Si uite ca tot mai des il aud. Mi se pare ca este un cuvant pe care noi oamenii il folosim cand ne este lene sau teama sa facem ceva. Stii ca totul are o solutie? Grijile sunt cele care te macina mai mult decat orice. Grijile, daca ar fi sa le dau viata, le-as transforma in mici mineri sau furnici care muncesc si te ruginesc mai repede decat ti-ai imaginat vreodata.

Majoritatea bolilor se declanseaza din cauza grijilor sau mai comercial spus, din cauza stresului. Nu exista stres. Eu cred ca exista doar ingrijorare si temeri/  frici. De ce sa te complaci in ganduri negative care nu iti fac decat rau?

Ca sa nu mai zic de depresie. Nu esti deloc depresiv / depresiva, deprimat / deprimata! Esti doar prea preocupat de tine si grijile tale in loc sa iti ocupi mintea cu altceva.

De ce sa stai sa te framanti pentru nimicuri cand ele oricum se rezolva. Mai devreme sau mai tarziu orice situatie are o rezolvare asa ca, nu mai sta sa iti intuneci sufletul in nimicuri.

„Vai, sufar de anxietate, nu pot sa fac nu stiu ce…”

Nu suferi de nimic! Este doar in minte ta. Stii, doar o minte odihnita sau prea relaxata are timp sa isi faca griji.

Anxietatea are leac! Este cel mai ieftin medicament, cel mai la indemana medicament in combaterea anxietatii si este in mainile tale.

Fii un om ocupat! Oamenii ocupati sunt si sanatosi. Obositi poate, dar sanatosi. Daca psihiciul nu este in regula, poti sa dormi tu zile intregi ca tot nu o sa scapi.

Ocupa-ti timpul, asta este medicamentul! Fa-ti de lucru din orice. Un program incarcat este cheia succesului catre un suflet linistit. Nu te mai tolani in canapea cu telecomanda televizorului in mana, uitandu-te in gol la „tabloul” din fata ta. Nu te mai ascunde!

Mai bine pune mana si fa ceva. Orice! Orice iti tine mintea ocupata si fizicul in miscare, te ajuta sa scapi de anxietate.

Exista si cateva intrebari care ti-ar mai putea insenina un pic gandirea.

Intreaba-te intotdeuna inainte de a te complace in ganduri negative si raspunde in scris:

  • Care este problema?
  • Care este cauza problemei?
  • Care sunt solutiile problemei?

Si o sa vezi ca rezolvarea problemei va aparea.

In orice situatie te-ai afla, nu te crampona in trecut, nu te uita peste umar si ancoreaza-te bine in prezent!