barbat

Barbat * Cine este barbatul in casa?

Barbat / Femeie hmmm…

Complicat.  Cine este barbatul in casa?

„Cine este barbatul in casa?” Pare ca este cea mai des folosita intrebare. Am tot discutat pe tema asta in ultima vreme, ba mai mult am analizat in liniste fara sa pun intrebari, femei si barbati deopotriva, din preajma. 

Treaba cu discutia despre asta, bineinteles, este intre noi, fetele. Da, noi suntem mai vorbarete. Si ce? Nu este atat de rau pe cat pare. Doar ca, ce sa vezi, bag de seama, ca voi barbatii, barfiti si vorbiti mai mult ca noi si se intampla asta fara indoiala.

Doar ca tu barbat fiind, trebuie sa acuzi mai intai femeia, ca na… Ma rog, am ajuns la niste concluzii simple la aceasta intrebare: „Cine este barbatul in casa?”. 

Barbat… Barbatul nu mai este barbat tot din cauza noastra, dragi femei. Da, da, m-ai auzit bine – femeie.

Femeia este de vina. Din cauza ta! Si a mea si a noastra!

Ai vrut putere, ai vrut independenta, ai vrut sa porti pantaloni. Na ca le ai pe toate. Si totusi, te plangi ca barbatul nu mai e barbat. Pentru ca nu l-ai lasat! Orice barbat, chiar daca nu pare, are si el un suflet si un orgoliu pe care daca tu i-l dobori cu reprosuri, mereu cu „gura pe el” si multe altele, cam dispare barbatul din el. 

Apoi vii tu femeie, pai tu de ce nu mai esti femeie? Pentru ca am vrut egalitate. S-a dus o data cu egalitatea dintre sexe si feminitatea. Tu, barbate, ce ai zis, lasa ca poate si femeia si daca poate, mai bine sa poata ea de tot. 

Pai de ce asa, mai oameni buni? Nu putem fi egali, zic si eu, in aceeasi masura? Nu zic sa ne atragem atentia: „Eu am facut, tu de ce nu faci?”. Zic din contra, sa fim toleranti si sa invatam sa vorbim unii cu altii ca oamenii. 

De ce zice femeia ca barbatul este porc?

Pentru ca porcii sunt lenesi. Poate daca tu, barbat fiind, n-ai mai incalzi canapeaua cu orele, sa ramana urme sub tine din toate pozitiile in care ai stat, si ai face si tu cumparaturile, poate ca n-ai mai fi catalogat drep porc. Plus sa mai ai initiativa pe care o data o aveai, cand erai gentelman.

Iar tu femeie, zisa si „vrajitoarea cea rea” sau … multe alte denumiri rautacioase, poate te-ai lipsi de ele daca ai stii sa fi femeie. Sa ai bunul simt sa ai grija de tine si sa arati ca poti fi senzuala, dragastoasa si dragalasa fara sa ai gura mare si fara sa iti arati muschii. Si tu trebuie sa ai initiativa, dar sa simti cand tine de tine sa pui piciorul in prag.

femeie

Nu spune nimeni ca trebuie sa renuntam la puterea toiagului. Din contra, mai de graba sa ne unim fortele ca nu degeaba este vorba aceea :”Unde sunt doi puterea creste”.

barbat

Barbate, iti place de don’soara?

Pai si atunci ce astepti? De ce sa astepti sa vina de la ea ceva cand vezi tu, tu esti un cuceritor in sufletul tau. Asta este te mai si „arzi” cu totii ne „ardem”. Dar macar ai incercat si pentru linistea ta ai dovedit ca poti sa fii barbat. 

Femeia… Tu, draga femeie, mai lasa-te si condusa. Lasa-l si pe el sa faca, nu stiu… De mancare intr-o seara. Chiar daca ii iese prost, lauda-l si apoi spune-i unde a gresit.

Pentru ca pana la urma suntem o apa si un pamant. 

Barbat ori femeie, cu totii avem sentimente, avem setea pentru putere si totodata dorinte emotionale. Fara emotie, parca nu prea existi. 

Bun, si esti nevoit sa fii si femeie si barbat in casa, orice sex ai avea tu, asta nu inseamna ca este ceva rau.

Nu o sa tina o viata treaba asta. Singuratatea nu este tocmai o solutie pana la adanci batraneti.

Apare el/ ea la un moment dat. Si atunci va trebui sa isi indeplineasca indatoririle de barbat / femeie in casa. Tot atunci, fiecare isi reia atributiile din dotare. 

Articole recente