Acasa Sa gatim Briose cozonac * Reteta cu dichis *Desert

Briose cozonac * Reteta cu dichis *Desert

4 min read
0
0
briose cozonac

Briose cozonac * Reteta cu dichis

Reteta de criza, mai de graba :)) Imi place treaba asta cu criza. Mi se pare haioasa. Este de fapt o reteta pentru cei carora nu le place sa arunce mancarea. Eu una, am o problema cu treaba asta.

Prefer sa dau de pomana inainte de a ajunge mancarea in starea de a fi de aruncat. Uneori mai uit, ce-i drept, de ea, atunci sunt nevoita sa o arunc. Dar cand nu uit, prefer sa dau mancarea cuiva care chiar are nevoie.

Hai sa iti spun despre aceste briose. Sunt fan briose. Orice fel de briosa este bine venita.

Tot a fost Pastele si mi-a mai ramas niste cozonac. Respectiv vreo 3 felii. Sunt ok doar ca s-au uscat putin. Asa ca gustul nu mai este acelasi.

Am zis sa nu arunc cozonacul ci sa il “reciclez” daca pot spune asa.

Am inventat aceasta reteta cu ajutorul cozonacului bine faramitat.

Briose cozonac * Reteta cu dichis *Desert

Briose cozonac ingrediente:

  • 4 oua;
  • 1 plic de zahar vanilinat;
  • 100 ml de ulei de floarea soarelui;
  • 150 ml lapte;
  • 3 felii de cozonac;
  • 2 mere.

In afara de ce ti-am scris mai sus am mai pus 2 lingurite de scortisoara si un varf de praf de cuisoare.

Cum se face reteta pentru”briose cozonac“? Nimic mai simplu.

Am batut bine cele 4 oua impreuna cu uleiu, laptele, zaharul si celelalte condimente. Apoi, am faramitat bine cele 3 felii de cozonac. Peste toata nebunia am ras si cele doua mere.

Fie, am si un mic secret. Ca sa fie o aroma si mai delicioasa am ras si un vreo 50 de gr de ciocolata neagra 🙂

Am zis sa nu fie prea dulci briosele mele.

briose cozonac

Iti spuneam ca am pus cozonac. Practic, cu ajutorul cozonacului nu am mai folosit faina, ceea ce este minunat. Si am pus doar un pliculet de zahar pentru ca oricum marul are zahar, cozonacul are zahar si ciocolata, chiar daca este neagra, un pic de zahar tot are. Asa ca zaharul este suficient, nu de alta, dar si asa nu e tocmai sanatos.

Am amestecat bine compozitia si am pus compozitia in tava pentru briose.

Am bagat la cuptor, preincalzit la 200 de gr, vreme de 25-30 de minute. Si asta este tot. Pofta buna. Delicioase, crede-ma!

Încărcați mai multe articole înrudite
Încărcați mai mult de Damiana
Load More In Sa gatim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititi si

Faina de porumb * Fara gluten

Faina de porumb * Fara gluten Nu stiu cat te-ai interesat, dar pot sa iti spun ca mana pe …