Acasa Sa gatim Broccoli Pie – reteta rapida

Broccoli Pie – reteta rapida

5 min read
0
0
broccoli pie

Broccoli Pie – reteta rapida, super usoara si gustoasa.

M-am gandit sa o denumesc in limba engleza “broccoli pie” pentru ca mi-am amintit de filmul “American pie” :))

Iti propun aceasta varianta de placinta verde pentru ca vine primavara peste noi. Cu alte cuvinte ar cam fi nevoie sa incepem sa dam jos kilogramele acumulate pe timpul iernii. Cred ca mai sunt cativa printre noi care mai au kilograme in plus inca de la masa de Craciun. Asa ca, iti propun o varianta de placinta pe care o poti adauga cu incredere in dieta ta zilnica.

De preferat sa mananci dimineata aceasta placinta cu broccoli pentru ca fibrele si carbohidratii din dotare iti dau energie.

Asadar, ai nevoie de cateva ingrediente:

  • 2 oua;
  • 100 ml ulei de floarea soarelui;
  • 100-150 gr de faina alba;
  • 100-150 ml lapte de migdale;
  • 500 gr de broccoli;
  • 30 gr de fulgi de migdale;
  • 20 gr de mac.

Condimentele le pui dupa gust. Eu sincer, nu am folosit deloc sare in aceasta reteta. Imi place gustul broccoli-ului asa cum este el. Bine, il mananc si crud. Na, gusturile nu se discuta. In plus, citeam ceva de curand si mi-am dat seama ca natura este atat de darnica, iar noi nu apreciem deloc. Ar trebui sa incepem sa fim mai atenti la gusturile naturii care sunt foarte sanatoase. Precum calugarii budisti, am putea incerca si noi sa folosim mai mult turmeric sau cucuma (cum il gasim in magazine), apio, piper, oregano si tot ce inseamna condiment “cu viata”. Asa ca, incearca sa eviti toate condimentele acestea din comert gen mix. Citeste eticheta si vezi exact ce contine si apoi decide daca merita sa cumperi sau nu.

Revin la reteta. Hai sa iti spun cum se face.

Bati cele doua oua bine, ca pentru omleta, apoi pune uleiul, faina si laptele de migdale. Amesteca pana se formeaza un fel de smantana mai groasa. Broccoli-ul l-am maruntit un pic inainte. Nu foarte mici bucatelele pentru ca imi place sa simt leguma in sine.

broccoli pie

Am amestecat bine totul, apoi am pus compozitia in tava pentru tort , cea de 28 de cm. Pe desupra am presarat fulgii de migdale si semintele de mac peste care am stropit cu un pic de ulei de masline.

broccoli pie

Am bagat toata nebunia la cuptorul preincalzit la 200 de grade, si am lasat tava circa 30 de minute. Asta este tot! Pofta buna!

Facebook Comments
Booking.com
Încărcați mai multe articole înrudite
Încărcați mai mult de Damiana
Load More In Sa gatim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cititi si

Tort cu dovleac * Desert rapid

Tort cu dovleac * Desert rapid Am zis ca daca tot vine Holloween-ul sa iti propun un deser…