Acasa Sa gatim Bulete de mamaliga cu surprize

Bulete de mamaliga cu surprize

6 min read
0
0
bulete
Bulete de mamaliga cu surprize 

Trebuie sa mananci buletele ca sa descoperi misterul. Nu, nu sunt ravase. Hmmm mai gandeste-te 🙂

Sunt umplute… Au ceva foarte gustos la mijloc. Inca de la prima imbucatura esti satisfacut… E usor sarat, iar malaiul moale si totodata usor crocant se combina perfect cu gustul din surpriza.

Fie, nu te mai tin pe jar.

Bulete de mamaliga – cu prosciutto de vita la mijloc. 

Nebunie totala! Imi place mamaliga, de fapt imi place mamaliga rece. Prefer sa o mananc a doua zi, sincera sa fiu. Nu multora le place mamaliga rece asa ca ce m-am gandit eu s fac bulete din mamaliga. Asa toata lumea a mancat si pentru cei care prefera si mamaliga rece, aceasta varianta de bulete se poate manca si a doua zi. 

A fost o idee venita ad hoc si pot sa iti garantez ca acest preparat se va manca numaidecat. Nu necesita cine stie ce chin si ore intregi petrecute in bucatarie. Ce-i drept singurul dezavantaj este ca dureaza un pic pana faci bilute din mamaliga, dar hai sa iti spun cum am facut eu. 

Pentru o tava de bulete de mamaliga cu surprize ai nevoie  de aproape un kg de mamaliga, aia de ieri de preferat, nu de alta, dar sa nu-ti arzi degetelele. Apoi, in jur de 150 de gr de prosciutto de vita cubulete. 

Eu il prefer pe acesta din poza, este super gustos si nu are nevoie de niciun condiment in plus. 

Ca sa pot manevra mamaliga aceasta rece, nu ma injura ca nu am folosit manusi, dar sunt obsedata de curatenie, asa ca, crede-ma m-am spalat pe maini si dezinfectat de o suta de ori inainte de a ma apuca sa mermelesc la bulete. 

In plus, manusile, nu le suport nici iarna pe ger. Am o problema, stiu, de aceea am si mainile atat de praf. Bag mana in tot si in toate :)) 

Cum spuneam, pentru a manevra mamaliga rece, ca sa reusesc sa fac bulete, am uns bine mainile cu ulei de masline extravirgin. 

Am manevrat mamaliga cu usurinta iar la mijloc am pus cubuletele de prosciutto de vita. 

Am umplut tava de mingiute si am bagat-o la cuptor in jur de 20 de minute la 180 de grade. 

In caz ca te intrebi de ce buletele sunt niste mici arici, s-a intamplat asta pentru ca am pus seminte de dovleac crude pe fiecare mingiuta. Iar pentru a nu se arde buletele, le-am stropit cu un pic de ulei de masline. 

And this is it! Misiune indeplinita – oamenii au fost incantati de bulete!

Facebook Comments
Booking.com
Încărcați mai multe articole înrudite
Încărcați mai mult de Damiana
Load More In Sa gatim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cititi si

Decoratiuni din conuri de brad DIY

Decoratiuni din conuri de brad DIY in Garajul Damianei De aceasta data am zis sa ma folose…