Caracter trebuie sa ai in orice circumstanta

Stii tu vorba ai cu cei „7 ani de acasa” ? Chiar conteaza. Fie ca sunt mai putini de 7 ani, educatia de acasa chiar conteaza. Stau si ma uit in jur la diverse situatii, prefer sa le numesc asa, si vad ca unii n-au cei 7 ani de acasa sau nici macar 6 ca mine. Poate sunt eu dura, dar cred ca trebuie sa ai coloana vertebrala in orice circumstanta. 

De pilda, iau o situatie aleatorie, fara sa fie cu bataie catre cineva sau ceva anume. El si ea… Ea o diva suta la suta, el un baiat simplu. Ea cere, el ofera ca atare doar pentru ca ea cere. Si atunci te intreb eu pe tine: Daca ceva nu iti convine dintr-o oarecare circumstanta, de ce te complaci?

De ce ne este atat de greu sa spunem ceea ce simtim sau ceea ce gandim?

De ce este atat de greu sa avem un caracter puternic cand totut este atat de simplu? Fie ca doare sau nu, ceea ce gandesti sau ceea ce simti, fara a fi spus denota ca esti un om fara caracter, intr-o oarecare masura. 

Fii ceea ce simti si ceea ce gandesti, fii ceea ce ai fost educat si ceea ce te-ai autoeducat sa fii. Fii puternic cu credinta in Dumnezeu si spune ceea ce ai de spus oricare ar fi consecinte. Asuma-ti in viata ceea ce este de asumat pentru ca doar asa arati ca esti un caracter puternic. Mai mut de atat, sa ai caracter inseamna sa fii stapan pe sine si mai ales pe situatiile care iti ies in cale. 

Daca esti barbat, pai fii barbat pana la capat. Nu te ascunde dupa fusta sotiei. Daca esti femeie, pai fii! Nu sta cu coada intre picioare atunci cand esti jignita si nici nu te ascunde dupa deget ca este doar un caz, o intamplare, o situatie in care ai fost luata in deridere. 

Fii om cu caracter orice sex ai avea si mentine-ti coloana vertebrala tapana, oricat de tare ar bate vantul.