castelul de lut

Castelul de lut * Sibiu

Castelul de lut * Sibiu

Escapada de weekend? Da, va rog!

Nu am cum sa spun nu cand este vorba de plecat asa ca, daca si timpul imi permite, fug departe de Bucuresti. Am vrut de mult sa ajung la Castelul de lut din Porumbacu de Jos. De fiecare data insa, s-au ivit alte destinatii. Am amanat de fiecare data aceasta locatie pe simplul motiv ca exista si alte locuri si atunci: „Lasa ca ajungem noi si la Castelul de lut”. 

castelul de lut

De data aceasta n-am mai ratat. 

Aceste casute sunt situate la 40 de km de Sibiu, numai bine, daca te cazezi in Sibiu si ai vazut deja centrul orasului de prea multe ori poti da o fuga la Castelul de Lut (Valea Zanelor).

Castelul de lut – un loc de poveste

Este un loc de poveste! Chiar am prins si o vreme rupta parca din tablouri asa ca era pacat sa nu poposim o vreme si aici. 

castelul de lut 

Intrarea costa 5 lei. Sincer, este un loc unde poti face niste poze frumoase si te poti bucura de o priveliste care iti aminteste de cartile pe care le citeai in copilarie.

castelul de lut

Altfel, in afara de cateva poze, hai, poate si un suc la malul raului din fata casutelor, nu ai altceva de facut. Dar este un loc foarte frumos. Spectaculoasa este constructia in sine care iti aminteste de casele stravechi. Este facuta din apa, argila, paie, pamant si nisip, practic chirpici. Acoperisul este facut din sipci de lemn foarte meticulos prinse iar fatada este varuita ca odinioara. Toata constructia vrea sa fie rupta din povestile cu Alba ca zapada si pot spune cu mana pe inima ca le-a iesit. Din ce am inteles toata nebunia a fost pusa la cale de un cuplu care si-a vandut casa din apropiere de Bucuresti si si-a cumparat un teren la 40 de km de Sibiu, in Porumbacu de Jos. Cei doi au vrut sa faca ceva inedit si au reusit cu succes sa atraga turisti chiar din intreaga lume. 

castelul de lut

Bravo lor! Chiar este o destinatie de weekend, un city break inedit. 

Articole recente