Clatite aperitiv cu prosciutto de vitel
Clatite aperitiv – bune oricand.
Clatite aperitiv cu prosciutto de vitel – o reteta rapida si consistenta!
Cand eram eu mica stiam sa fac doar clatite. Nu stiu de ce, din prima mi-au iesit. Din fericire n-a ajuns nicio clatita lipita de tavan asta pentru ca cele arse ajungeau pe geam. Nu imi place sa arunc mancarea la gunoi, sunt prea multi care n-au ce manca, asa ca de fiecare data ceea ce mai putea fi mancat de cate un caine, ajungea pe geam.
In spatele blocului, caci acolo era vederea, aveam o gradina si acolo erau niste catei simpatici, asa ca eu, suflet bun, aveam grija ca burticile lor sa fie fericite.
Revin la reteta pe care ti-o propun si iti spun ca este foarte simpla. Daca eu la 5 ani stiam sa fac clatite, sigur iti ies si tie.
Pentru 4 clatite ai nevoie de:
(cantitatile s-ar putea sa nu fie tocmai exacte pentru ca de obicei le fac din ochi)
- un ou;
- 100 gr de faina alba;
- 100 ml lapte;
- o lingura de ulei de floarea soarelui (Floriol);
- oregano;
- piper;
- tarhon.
Eu amestec ingredientele uscate mai intai, apoi pun oul, laptele si uleiul. Pun ulei in compozitie ca sa nu mai fiu nevoita sa pun in tigaie si atunci si clatitele ies mai putin uleioase. In plus tigaia pentru clatite de la Tefal chiar nu are nevoie de extra ulei.
Asadar clatitele, daca ai plita cu inductie, le faci in 10 minute cu tot cu amestecatul compozitiei.
Apoi, pentru umplutura ai nevoie de:
- 2-3 castraveti murati;
- 2 morcovi medii;
- 200 gr de prosciutto.
Eu am descoperit un prosciutto genial. Este cubulete, un prosciutto de vitel cu care te poti juca in nenumarate retete. Este super gustos si nu are coloranti sau cum scrie pe mai toate ambalajele „preservative free” :))
Cum spuneam, pentru a umple clatita am ras morcovul, am taiat castravetii murati fasii, le-am aruncat in clatita si apoi, in exces am pus cubulete de prosciutto de vitel. Am pus sa fie, ca sa simti gustul.
Aceasta varianta de clatite aperitiv trebuie sa sature. De aceea am facut doar 4. Cate una per om si crede-ma ca te saturi cu o clatita.
Pe deasupra, acum vine nebunia. Am batut doua oua pe care le-am amestecat cu 150 de gr de iaurt grecesc de la Olympus. Este minunat acest iaurt grecesc, este cremos si foarte gustos. In plus eu am ales varianta cu putina grasime, si chiar si asa, iaurtul are gust. Am amestecat toata nebunia plus niste condimente, ierburi si altele, dupa gust. Am pus peste clatite sosul si apoi am bagat tava la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.
Si asta este tot. Pofta buna!