Curajul de a trai periculos

Curajul este cel care ne face diferiti, intr-o oarece masura. Fara curaj cred ca am fi lipsiti de caracter si personalitate. Aceasta calitate, zic eu, de afi curajos, ajuta in viata. Nu zic sa te arunci in te miri ce situatii ci te indemn sa ai curaj in deciziile pe care le iei si sa crezi in ceea ce faci. 

Iti dau un exemplu simplu si o sa iti placa, nu de alta, dar sigur te regasesti. El si ea, evient. El si ea, la inceput de drum sa zicem. Fiecare asteapta ceva, fiecare asteapta ca celalat sa faca un prim pas, un pas ca mai apoi sa faca si celalat ceva. 

De ce trebuie sa fie prejudecatile astea? Stau eu si te intreb? De ce se tine cont de cine a facut primul pas sau cine ar fi trebuit sa faca.

Curajul de a trai periculos

Daca simti ca ceva trebuie facut, fa! Nu sta pe ganduri ca nu ar trebui sa faci tu asta sau ar trebui sa faci altceva, si asa mai departe. Asculta-ti instinctul si daca el spune ca trebuie sa faci un pas, fa-l. 

Problmea majora in zilele noastre, cred eu, ca este curajul. Nu avem curaj sa facem diferenta. Nu avem curaj sa gandim diferit sau sa facem lucrurile diferit si asta pentru ca ne este frica de esec. 

Si esecul are rostul lui in viata. Din greseli invatam si atunci sfatul meu prietenesc, desigur, este sa gresesti si tu din cand in cand. Doar asa te calesti si intelegi cum ar trebui sa procedezi pe viitor. 

Curajul de a trai perisulos este despre a face ceea ce este iesit din tipare, ceea ce este diferit de ce face toata lumea. 

Iti dau exemplu clar, ti-e frica sa iubesti. De ce? Iubeste! Nu este nimic gresit in asta. Fie ca pierzi sau castigi intr-o lupta, oricum ar fi la final tot castigat iesi pentru ca ai incercat. Nu te mai ascunde dupa visin daca simti sa faci lucruri. 

Fa-le! Cineva se bucura de ceea ce faci tu chiar si daca e vorba doar de subconstient. Nu te lasa cuprins/ cuprinsa de sfaturi aleatorii. Asculta-ti inima si atat. Curajul de a face ceea ce ti se dicteaza din suflet este mai presus de orice, si nu ezita sa faci asta, fie ca dai gres.