Curcan in placinta * Delicios
Curcan in placinta * Delicios
Aceasta reteta este pentru carnivori. Nu pot sa spun ca este vorba numai despre carne, insa are suficienta carne cat sa bucure gustul unui individ care nu poate trai fara carne.
In plus, 50-100 gr de carne la o masa, sunt chiar indicate. Ti-am mai spus eu, masura, masura este baza unui trup si a mintii sanatoase.
Nu mananc orice carne, sunt chiar pretentioasa as putea spune asa ca, pe lista mea de carnuri acceptate se afla si curcanul. Imi place carnea de curcan pentru ca se gateste usor, de ce sa te mint, dar si pentru ca este slaba.
Hai sa iti spun cum am ajuns la aceasta reteta si de ce ai nevoie. Evident, ce aveam prin frigider plus ce am mai cumparat fara vreun gand anume. Le-am pus cap la cap si a rezultat scurt si la obiect: „Curcan in placinta„.
Ai nevoie de:
- 400-450 gr de piept de curcan;
- 4 oua;
- 100 gr de faina;
- 80 gr de ulei de floarea soarelui;
- 500 gr de ciuperci crude;
- 100 ml lapte de vaca;
- o sfecla rosie coapta;
- condimente.
De aceasta data am folosit piper, sare, zeama de la o lamaie, turmeric si busuioc – ca sa aromez.
Reteta este simpla, amesteci ouale cu laptele, uleiul si faina plus condimentele. Le bati bine si le lasi un pic.
Curata ciupercile, toacale, pune-le la calit intr-un pic de unt. Apoi, pune curcanul si sfecla. Daca mai vrei, mai poti pune condimente, spre final. Cand sunt aproape facute, cel putin curcanul, nu trebuie sa fie rumen ci doar patruns, poti opri focul si lasa un pic toata nebunia la racit.
Cuptorul, musai preincalzit la 200 de grade. Tava? Se stie, cea rotunda pentru tort :)) Obsedata de ea, na. Asta este, dar imi place tava asta. Si cate tavi mai asteapta sa fie folosite… Asta e alta poveste.
Dupa ce s-a racit curcanul, amesteca impreuna cu ce ai facut mai devreme, compozitia smantoasa. Pune totul in tava si baga la cuptor vreme de 30 de minute.
Si asta este tot! Las-o sa respire dupa ce ai scos tava din cuptor vreo 10 minute si apoi taie felie cu felie. Pofta buna!