Acasa Sa gatim Desert cu nuca * Rapid * Delicios

Desert cu nuca * Rapid * Delicios

4 min read
0
0
desert

Desert cu nuca * Rapid * Delicios

Cand ma gandesc la nuca, zambesc. Mi se pare ca nucile pot fi folosite in orice combinatie. Atat la deserturi cat si la felurile principale. Mi se pare ca nuca iti trezeste imaginatia si te lasa sa te joci mai mult. In plus uleiul ei este sanatos si atunci poti folosi nucile cu incredere. Ce-i drept cantitatea este importanta. Nu manca nuci in nestire ca s-ar putea, subit, sa te umfli. Nucile ingrasa in cantitati mari. Moderatia este de baza in tot ceea ce faci.

Destul cu introducerea. Hai sa iti spun ce inseamna desert cu nuca. Este usor de facut, rapid si evident, delicios. In plus, ma gandeam la cozonac cand am combinat ingredientele… De dragul sarbatorilor.

Ce iti trebuie pentru desert cu nuca:

  •  100 gr de nuca;
  • 100 gr faina alba;
  • 100 ml ulei de floarea soarelui;
  • 5 oua;
  • 150-200 ml lapte de vaca;
  • 100 gr de stafide;
  • 50 gr de merisoare uscate;
  • 3 linguri zahar pudra vanilat;
  • 2 ml esenta de vanilie;
  • o lingurita de scortisoara.

Compozitia: 

  • Amesteca  4 oua cu uleiul, apoi pune faina treptat, doua linguri de zahar pudra, scortisoara, esenta de vanilie. Amesteca bine pana se transforma intr-un fel de maioneza mai groasa.

Umplutura de nuca:

  • Nuca se macina ca pentru cozonac. Apoi, pune laptele intr-un vas la incalzit cu o lingura de zahar. Foc mediu. Cand s-a incalzit laptele pune nuca, apoi stafidele si merisoarele uscate. Amesteca pana se combina bine. La final ia de pe foc compozitia si incorporeaza si un ou batut in prealabil.

Lasa un pic umplutura sa se raceasca. Intre timp, pune hartia de copt in tava. Eu am folosit tava pentru tort. Am o pasiune pentru tava asta. Cred ca imi plac deserturile si mancarurile pe rotund. Am o obsesie, probabil, pentru obiectele sferice, circulare.

Daca vrei sa mananci desert cu nuca, ia in calcul ca toata povestea dureaza 30 de minute. Acesta este timpul in care tava sta la cuptor.

Pune compozitia pentru desert in tava, baga tava in cuptor la 200 de grade 10 minute, apoi scoata tava si pune umplutura pe deasupra. Baga inapoi tava in cuptor inca 20 de minute.

Timpul este relativ, in functie de cuptor. Ca sa fie bine facut preparatul, la cuptorul meu de la Hotpoint Ariston, timpul necesar este in medie de 30 de minute.

Încărcați mai multe articole înrudite
Încărcați mai mult de Damiana
Load More In Sa gatim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititi si

Faina de porumb * Fara gluten

Faina de porumb * Fara gluten Nu stiu cat te-ai interesat, dar pot sa iti spun ca mana pe …