Despre tine. Da, despre tine! 

Chiar despre tine este vorba. „Despre asta este vorba” – imi place mult fraza aceasta 🙂

Daca ai dat click, tu, cel / cea care citesti, acest articol este despre tine si pentru tine. Te simt debusolat/ debusolata. Uneori nu intelegi nimic. Alteori ai vrea, parca, sa te ascunzi in cubul tau magic si sa nu mai iesi de acolo pana cand nu apare soarele.

Prieteneste zic, nu te incuia in tine. Nu te afunda in ganduri negre si nici nu iti face asteptari. Viseaza si ocupa-ti timpul cu ceea ce te face sa te simti bine. Uita de tine pentru o clipa! Doar o clipa. Uita de grijile si nevoile tale.

Ai incercat vreodata, intr-o zi, oarecare, sa te lasi pe tine pe planul doi si sa pui in prim plan, asa, pe oricine iti iese in cale? Ai incercat sa ajuti fara sa ti se ceara ajutorul, vreodata? Daca nu, incearca sa faci asta. Incearca sa te focusezi pe lucruri care nu iti sunt la indemana. Lupta! Si lupta pentru aproapele tau.

Citeam intr-o carte care m-a luminat un pic (nu o sa fiu absurda si eu ma ascund in cubul meu magic), citeam si mi-am adus aminte ca de fapt, viata asta nu inseamna doar eu. Nu inseamna doar nevoile si dorintele mele. Si nu pot sa am totul chiar atunci cand vreau eu.

Cand eram mica urlam din adancul plamanilor ca sa obtin ceea ce voiam. Obtineam, dar, vezi tu, urletul ajuta doar pe moment.

Mai tarziu, trebuie sa iti schimbi un pic gandirea. Uneori… ar fi sanatos sa nu te mai uiti doar la tine si la nevoile tale.

Ajuta-ti aproapele, asculta-l si intelege-l. O sa descoperi cu fiecare vorba, o liniste si o pace pe care nu ai sa o regasesti in cubul tau magic.

Vorbeam astazi cu cineva, asa, pur si simplu si ascultam doleanta omului. Cred ca acel om s-a simtit mult mai impacat ca l-am ascultat, fara sa fiu nevoita, dar am facut-o. Uneori, problemele tale minore, pe care le vociferezi sunt mici, mici cu adevarat pe langa lucrurile pe care le poti auzi.

Si atunci, te intreb eu pe tine… Decat sa te complaci in platitudinea in care ai intrat, nu mai bine asculti sau incerci sa dai un sfat prieteneste unuia care chiar are nevoie?

Poate vrea doar sa asculti. Asculta! Nu te costa nimic. Poate doar timp… Chiar si asa, timpul nu este atat de scump in comparatie cu satisfactia pe care o primesti de la fapta pe care o faci.

Cand iti incepi ziua, gandeste-te pe cine poti face sa zambeasca in ziua respectiva. Sufletul tau o sa fie mult mai linistit cand o sa realizezi ca ai reusit sa iti atingi scopul. Scopul de a face pe cineva, un oarecare, o oarecare, sa zambeasca fara sa iti ceara nimic.

Fruntea sus! In viata asta sunt probleme mult mai mari. Iar daca ti s-a intamplat un anumit lucru, ti s-a intamplat ca sa inveti din el, nu ca sa te plangi cu si despre el.

Tabloul este facut de mine 🙂 Se numeste distanta… De mult, tare demult „A fost o vremea…”  🙂