Femeia si starile ei „complicate”

Nimic nu este complicat! Asta trebuie inteles de la bun inceput.

Femeia… Visatoare, haotica, prea organizata, cicalitoare, indrazneata, perversa, vulgara…

Suntem dificile, dar, nu mai dificile ca barbatii. Suntem dificile pentru cine nu ne intelege si suntem si mai dificile cand chiar asa vrem sa fim.

Degeaba s-au scris atatea carti despre femei, tipologia femeii mai bine zis. Degeaba pentru ca nu ai cum sa generalizezi. Nu poti sa spui: „Asa sunteti voi, femeile…”. Nu, nu suntem la fel.

Fiecare om in parte este diferit. Nu exista decat, poate, similitudini, dar chiar si asa, este vorba de o asemanare marunta. I-as spune o virgula. Poate „o virgula” se aseamana, altfel, suntem diferite.

Am auzit de curand aceasta remarca „La fel ca toate femeile…” si sunt total impotriva ei. Asta pentru ca stiu sigur ce inseamna „la fel” 🙂

Nimic nu este la fel, nicio zi nu este ca cealalta, nicio noapte nu este la fel ca cea precedenta si niciun minut nu este identinc. Oamenii sunt dificili, dar sunt asa doar pentru cei care nu au discernamantul sa vada dincolo de aparente. Aparentele sunt inselatoare. Reactiile te pot baga in ceata mai rau decat iti imaginezi. Ca sa nu mai spun de personalitate. E cale lunga pana sa ajungi sa descoperi un om. Nimeni nu se lasa descoperit decat atat cat se simte confortabil.

Nu ti s-a intamplat sa ti se spuna lucruri atat de personale incat sa stai si sa te intrebi: „Oare, de ce  mi le spune?”. Cine iti spune ceva personal, chiar daca nu cunosti persoana, poate vrea sa se elibereze. Daca nu, poate simte ca asa trebuie sa faca si atat.

Suntem controlati in fiecare vorba, fiecare gest si fiecare gand, chiar daca nu putem accepta asta. Nimic nu este intamplator, am mai zis asta si o sustin cu toata forta. Suntem in locul in care trebuie sa fim. Intalnim oamenii pe care trebuie sa-i intalnim. Totul este „invatatura” si nu ai de ce sa te ingrijorezi niciodata. Stiu, „femeia paranoica” o sa ti se spuna daca aduci in vreo discutie puterea universului :)) Lasa oamenii sa spuna ce vor.

Fii tu orice ti s-ar spune! Fii femeia care esti! Asa cum esti, cu bune, cu rele! Oricand se gaseste cineva sa te „rumege” ca atare. Nu ai nevoie de masti. Nu iti pune oprelisti. Fii doar femeia care esti si iubeste-te ca atare!