fericirea

Fericirea vine din lucruri simple

Fericirea vine din lucruri simple. Sunt convinsa ca pana si femeia de serviciu daca ai avea o discutie cu ea, asta o sa iti spuna: „Fericirea vine din lucruri simple…”.

Asa pare… Pana acum fericirea chiar vine din lucruri simple. Nu te mai preocupa cu lucrurile marete cand le ai pe cele mici care iti pot bucura sufletul mai mult decat cele la care ai asteptari imense.

Sa iti spun o povestioara, am auzit-o si eu, nu ma dau desteapta!

De fapt si in pilde apare situatia asta.

Sunt oameni simpli in viata asta care sunt mai fericiti ca tine, tu un om scolit cu multa treaba, aspiratii nu mai zic. De ce sunt ei, oamenii astia simpli mai fericiti? Pentru ca nu le pasa!

Se pare ca indiferenta, in unele situatii, bineinteles este cheia succesului. Nu te mai framanta atata cu ce vrei sa faci, mari planuri, mari ganduri. Daca ti-e scris lucrurile vin de la sine sau de la univers. Se pare ca este o mare putere in lumea asta care controleaza totul mai bine si mai mult decat iti poti imagina tu.

Decat sa te cramponezi ca nu ai una, alta, mai bine te-ai uita la ceea ce ai deja si te-ai multumi cu asta pentru moment. Am avut ocazia sa cunosc oameni care au probleme mari, nu maruntisuri, gen n-ai nu stiu ce pereche de blugi pe care o vrei tu. Oamenii n-au ce manca, unii n-au apa potabila si nu se plang atata cat te plangi tu.

Pentru ei fericirea inseamna ca traiesc inca o zi. Ca isi pot vedea familia, isi pot strange oamenii aia putini, dar dragi, in brate si ca pot sa se bucure de lumina, de noapte si de zi.

Azi dimineata m-am enervat cumplit cand am vazut zapada de afara. „Pfoa, iar trebuie sa dau zapada”. Ca sa nu mai zic de nervii pe care mi i-am facut in trafic. Ce jale, ce chin!

Am uitat! Am uitat ca nu asta este marea provocare a vietii. Marea provocare este sa invatam se ne bucuram si sa reusim sa ne stapanim trairile astea urate chiar si in momentele mai „grele”. Cat traiesti inveti si mai mult de atat, daca esti aici, trebuie sa fii fericit cu ceea ce ai si ceea ce primesti.

Si acum: „Iesi afara la zapada” :))

Ai uitat cum te bucurai de zapada cand erai mic/ mica?

Articole recente