florenta

Florenta sau Firenze cum ii spun italienii

Florenta sau Firenze cum ii spun italienii

Locul unde am descoperit norocul

Se spune ca daca pui mana pe ratul porcului sau mai exact in gura lui, o sa ai nororc, o sa fii ferit de rele si o sa iti mearga numai bine. (Trebuie sa crezi in astfel de mituri ca sa se apropie de realitate : ) )

Florenta cum il o stim noi romanii (ca denumire), este un oras care m-a cucerit din prima! Chiar daca strazile sunt inguste, atmosfera este placuta. 

Si lasand la o parte faptul ca am mers intr-o perioada plina de turisti, orasul chiar este frumos. Ai ce sa vezi. Arhitectura, istorie, mituri si te incarci cu multa energie pozitiva. 

Sigur ai citit multe despre Florenta, nu o sa stau sa intru in detalii tehnice ci o sa iti povestesc cat se poate de simplu de ce trebuie sa vezi acest oras, vazut prin ochii mei. 

Mi se pare ca este liniste, daca asta cauti, aici o gasesti. In toata zarva formata de turisti simti o liniste interioara greu de gasit in alte locuri. 

Centrul orasului este o mare parte din atractia principala, evident. Iar aici dai de Domul Sfanta Maria este o cladire cu adevarat impresionanta.

florenta

 florentaSe spune ca Florenta este una dintre cele mai frecventate capitale din regiunea Toscana si nu este de mirare. Locul lasa pe orcine cu gura cascata prin prisma atractiilor de toate felurile. Am avut noroc si de o zi superba asa ca plimbarea a fost cu atat mai placuta. 

Am reusit sa parcam undeva in apropierea centrului vechi fara sa fim nevoiti sa platim parcarea. Nu peste tot platesti parcarea. Mai sunt cateva locuri si gratuite daca reusesti sa te orientezi sau ai pur si simplu noroc 🙂

 

Usile de aur cred ca strang cea mai mare parte a turistilor in jurul lor.

florenta

Mai departe, podul vechi si el este o atractie frumoasa. 

florenta

Daca ajungi in Florenta nu ai cum sa nu observi cum anumite cladiri locuite stau suspendate deasupra raului Arno. 

florenta

Orasul ofera o gama larga de obiective de arta si de altfel este si locul unde fiecare pasionat de arta isi exprima talentul in vazul tuturor. Unii cer bani pentru diverse caricaturi ori alte forme de exprimare, iar altii doar deseneaza pur si simplu pe asfalt, din pasiune. Daca vrei sa il recompensezi cu ceva, esti bine venit sa lasi cat te tine buzunarul. 

florenta

Statuile, iarasi, sunt o dovada inca vie a istoriei care impresioneaza milioane de turisti anual. Una dintre cele mai reprezentative este cea in care Perseus tine capul Medusei. 

florenta

Ei si daca ajungi in Florenta nu ai cum sa ratezi aleea plina de magazine care vand bijuterii dintre cele mai frumoase din aur si nu numai. Daca iti permiti, nu ezita sa achizitionezi ceva. Poate fi un suvenir frumos cu care sa pleci din Italia.

Apoi, spre inserat, este frumos sa urci la Piazzale Michelangelo. De aici se vede tot orasul. Mananci o inghetata buna si te bucuri de liniste. In fine, daca nu cumva ai alte cateva zeci de turisti pe langa tine.

N-am avut mult timp la dispozitie pentru ca ar mai fi fost multe de vazut.

 florentaflorenta

Un lucru este cert, daca vrei sa faci si ceva cumparaturi (gegci de piele, genti, pantofi si alte acareturi) sunt la tot pasul in centrul orasului. So feel free and spend your money asa cum iti place.

Articole recente