graba

Graba strica treaba * Este retractabil ?

Graba strica treaba! Este chiar pe bune. Nu credeam. Mereu imi zicea mama cand eram mica: „Nu te mai grabi, mai mama!”. Pfff, de ce sa o ascult. Oricand, in orice situatie, m-am grabit.

Acum nu zic, au fost si situatii in care graba n-a stricat treaba. Gen ca m-au dat mai devreme la scoala, nu de alta, dar cica prindeam prea repede lucrurile. Imi dau cu calde :))

Apoi, graba nu mi-a stricat cand am inceput sa muncesc, destul de mica, fiind. Uite, acum stiu valoarea banului muncit si stiu sa fac diferenta intre a pierde timpul si a petrece timpul cu spor si succes. Si mai sunt multe…

De ce iti scriu acest articol? Pentru ca sigur si tu te grabesti. Te grabesti cand iei decizii, te grabesti cand tragi concluzii, cand vorbesti, cand mergi cu masina si cate si mai cate situatii in care te grabesti.

Cum sa iti spun eu…

Din cauza ca m-am grabit, am pierdut lucruri importante, oameni buni si sanse care poate, apar doar o data in viata. Asta este, nu imi pare rau.

Mi-am invatat lectia. Incearca sa nu faci si tu la fel! Tu mai ai o sansa.

Citeam intr-o carte ca rabdarea duce catre intelepciune. Oamenii intelepti si cu mai multa bagare de seama sunt mai castigati. Cred ca vrei sa fii un om castigat, cred…

Graba in schimb, te face un om nervos, nu tocmai stapan pe sine sau pe situatii si nici nu iti aduce chiar beneficiile pe care ti le doresti.

Aporpo de dorinta, nu ti s-a intamplat ca atunci cand iti doresti ceva cu ardoare, sa nu ti se intample? Te-ai intrebat de ce?

Nu ti se intampla pentru ca uneori, poate nu esti pregatit (nu esti pregatit, inca, precum spune reclama), pentru a ti se indeplini dorinta. Dorinta ta va deveni realitate cand vrea universul, nu cand vrei tu. Asa ca nu te mai grabi!

Nu te mai precipita in a-i cataloga pe cei din jur, nu te arunca in decizii, fapte si nici nu arunca vorbe grele atunci cand nu iese asa cum vrei tu. Asta am invatat-o de curand. Si tin sa imi cer scuze celor fata de care m-am grabit…

Sper sa-mi iasa pana la capat sa nu mai dau cu „gura inainte” de a ma intreba daca merita sa zic ceea ce gandesc si daca este retractabil ceea ce vreau sa spun.

„Ce castigi la treaba asta? Este retractabil? ” – intrebari de baza in viata asta. Sper sa ma si tin de ele 🙂

Un mare om ( un inger  ) mi-a dat sfatul acesta si chiar este de luat in seama.

Articole recente