lene

Lenea * Te cuprinde o lene uneori…

Lenea, te cuprinde o lene uneori…

Nici nu stii ce te-a lovit cand te cuprine lenea. Nu stii daca e vorba de vreo lipsa sau efectiv nu ai ce face. Si totusi parca ai ce face ceva, dar nimic nu te motiveaza sa faci.

Pe principiul: „As face ceva, dar nu stiu ce…”.

Si totusi, cand te apuca lenea parerea mea este ca o poti linsa pe fraiera. Ea te incearca doar. Tu, daca esti slab, cu siguranta cazi in prada ei. Cand vine ea, lenea, fa bine si aduna-te si fa ceva!

Cu siguranta ai oameni in preajma care sunt mai energici si asteapta doar un telefon din partea ta. Un semn este suficient sa ii trezesti si pe ei la viata. Impreuna, puterile si energiile adunate laolalta, cu siguranta ca vor da un rezultat bun si eficient.

Si pe mine ma apuca lenea, uneori, rar, ce-i drept, iar cei care ma cunosc imi spun ca sunt bolnava daca le raspund unei propunerilor cu: „Mi-e lene”. Si atunci imi dau seama ca lenea, bat-o vina, nu este ce trebuie.

Da, stiu, uneori n-ai chef de nimic, nici de tine n-ai chef, parca nici tu nu te suporti. Si atunci ar trebui sa te gandesti ca exista suflete care n-au ceea ce ai tu. N-au varsta, n-au posibilitatile, si nu ma refer la cea financiara, cu toate ca, poate, si aceasta conteaza. De fapt, ei au lipsuri de cu totul alta natura. Sunt oameni care n-au puterea fizica de a face ceea ce tu poti face.

Sunt oameni care n-au puterea psihica sa faca ceea ce tu poti face! Si atunci, te intreb eu pe tine: Ce mai astepti? Ai toate cartile in maneca si stai si astepti sa iti pice o stea in mana? Nu! Pune mana si fa! Asta este viata. cazi, trebuie sa te ridici. Si chiar trebuie, altfel ajungi la rele, ceea ce nu iti cade tocmai manusa.

Ia atitudine si fa ceea ce trebuie sa faci cand trebuie sa faci. Invata sa vezi viata mai presus de lene si sa iti asumi mai mult decat ceea ce iti este confortabil. Doar asa vei excela si vei ajunge acolo unde iti doresti.

Nu este usor, si nici nu trebuie sa fie usor. Vrei sa mergi la sala? Du-te! Fa-ti timp si mergi la sala. Vrei distractie? Iesi din casa! Vrei prieteni? Baga-te in seama!

Si mai presus de toate: Vrei sa multumesti pe cineva? Fa ceea ce stii cu siguranta ca ii va atrage atentia si tu vei avea alt statut in ochii ei!

Ideea este ca orice iti doresti in viata asta vei obtine doar daca te vei stradui un pic.

Puterea este in mainile tale, nu in lenevela!

Articole recente