Acasa Intrebari intrebatoare Multumirea, un lucru greu de castigat

Multumirea, un lucru greu de castigat

4 min read
0
0
Multumirea, un lucru greu de castigat

Multumirea, un lucru greu de castigat

Cati oameni mai stiu sa multumeasca in ziua de azi? Sa multumeasca din suflet, zic. Adica sa simti cu adevarat ca omul iti multumeste pentru un lucru… Prea putin dintre noi mai stim sa multumim.

Stateam asa si ma gandeam de ce? De ce nu mai stim sa multumim? Si am ajuns la o singura explicatie, simpla, de altfel. Nu stim sa multumim pentru ca mereu suntem nemultumiti. Mai mult de atat, multumirea este ceva ce ar trebui sa fie sufleteste.

Multumirea, un lucru greu de castigat

Daca tu ai putea sa simti multumirea sufleteasca ai fi cu adevarat un om castigat. Iti faci griji peste griji din nimicuri. Uiti sa fii multumit ca ai doua maini, doua picioare, ochi, urechi si lista poate continua. 

Uiti sa intelegi esenta existentei tale aici. Uiti sa vezi ca esti un castigator la loto daca ai toate cele de mai sus plus daca mai ai si familie, sotie / sot, iubita / iubit, prieten / prietena, prieteni si tot asa, iubitori, chiar te poti declara un om multumit.

Dar tu nu o faci! Nu multumesti pentru lucruri marunte. Stii sa multumesti pentru ca ti-ai luat nu stiu ce ceas, masina, casa si asa mai departe, lucru material pe care ti-l doreai cu ardoare. Iar cand ai totul ajungi sa iti dai seama ca de fapt n-ai nimic. Nu oamenii care au orice lucru material sunt si cei mai castigati in viata. Si ei au probleme ca noi toti ceilalti. Nemultumiri avem cu toti si asta pentru ca uitam esenta.

Nu uita sa ii multumesti lui Dumnezeu sau cum vrei tu sa-i spui, fiecare crede in ceva pana la urma. Eu ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi pentru ca sunt ceea ce sunt datorita lui. Am ceea ce am datorita vointei mele ocrotita de El.

Nu ai fii, nu ai avea, nu ai putea obtine nimic fara vointa si credinta. Asa ca incearca sa simti multumirea mai des pentru ca ai deja esentialul, apoi tine de tine, de liberul arbitru sa iti mai croiesti si sigur drumul. Sa iei deciziile si sa vezi dincolo de o linie dreapta.

Booking.com
 • Dorinta ti se va indeplini

  Dorinta ti se va indeplini

  Dorinta ti se va indeplini Am auzit aceasta vorba de multe ori si nu e doar din povestea c…
 • Sa ne’amintim * Poetul

  “Sa ne’amintim”, spune poetul. Nu este la indemana oricui sa compuna, in…
 • decizii

  Decizii * Grele decizii

  Decizii * Grele decizii Zilnic iau decizii si cred ca si tu la fel. Deciziile sunt cele ma…
Încărcați mai multe articole înrudite
Încărcați mai mult de Damiana
Load More In Intrebari intrebatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititi si

Minciuna are picioare scurte

Minciuna are picioare scurte Si cand te gandesti… Habar nu ai cat de repede circula …