muschiulet de porc invelit in prosciutto de vita

Muschiulet de porc invelit in prosciutto de vita

Muschiulet de porc invelit in prosciutto de vita –  reteta

Nu ma dau in vant dupa carne, dar cand imi vine pofta prefer sa mananc ceva de calitate, delicios si gustos. 

Prefer carnea de porc mai cu seama ca mananc destul de rar, in plus aleg muschiulet de porc de obicei. Se gateste usor si nu ai cum sa dai gres. 

Am descoperit de curand un prosciutto de vita ceva deosebit! Are gust! Are aroma! Este un prosciutto cum rar se gaseste in comert si mai mult de atat il poti folosi in nenumarate mancaruri.

muschiulet de porc invelit in prosciutto de vita

Stiu, o sa spui: „Este totusi un mezel”. Nu este chiar asa. Acest prosciutto este preparat cu mare atentie si chiar se tine cont de calitate. Nu orice brand are grija la calitate si gust. Se vede ca este un prosciutto de calitate care chiar contine carne de vita, se vede asta dupa textura. Are o textura fina si o culoare naturala. Fara zgarciuri si grasimi de la cine stie de „sorici”.

Nu contine aditivi sau coloranti cum au alte produse din comert. 

Revin, insa, la preparatul meu „muschiulet de porc invelit in prosciutto de vita”. 

Muschiuletul l-am lasat la macerat in bere, tarhon, cimbru, busuioc, turmeric, ghimbir,boabe de mustar, piper si un strop de ulei de masline extravirgin. Am lasat muschiuletul sa se „imprieteneasca” bine cu toata combinatia in jur de doua ore. 

Apoi, am invelit muschiuletul in prosciutto de vita. Am pus toata nebunia intr-o hartie de copt, hartie cu care am invelit muschiuletul (ca sa nu ii fie frig 🙂 ) L-am invelit in hartia de copt ca sa se patrunda bine.

Am bagat tava la cuptor, cuptorul preincalzit la 200 de grade , vreme de 35 de minute. Dupa cele 35 de minute am dezvelit muschiuletul si l-am intors si pe partea cealalta. L-am mai lasat la cuptor inca 10 minute, apoi l-am scos si l-am lasat 15 minute sa se odihneasca.

muschiulet de porc invelit in prosciutto de vita

In timpul in care preparatul meu era la cuptor, am fiert doi cartofi dulci (doi sunt suficienti pentru 4 portii), iar cand cartofii au fost aproape gata am adaugat o punga de mazare congelata (450 de gr). 

Am scurs apa si apoi am adaugat jumatate de pachet de unt iar cu ajutorul celei mai bune inventii „Blender vertical” de la Zepter ( Mixer MixSy ), am facut un piure de toata nebunia. 

In piure am adaugat si niste menta uscata si un pic de oregano. 

Poftiti la muschiulet! Pofta buna!

Articole recente