placinta

Placinta cu branza si rucola

Placinta cu branza si rucola – o reteta rapida care te cucereste de la prima muscatura.

Am o prietena pretentioasa. Cand aude de carne fuge si am vazut ca oricum este la moda treaba asta cu: „Eu nu mananc carne”. Bine, nu este cazul ei. Ea are alte motive. Si imi place ca nu mananca pentru ca ma provoaca sa fac chestii altfel.

Asa a iesit aceasta placinta. Ti-am mai zis ca sunt fan placinte. Nu de alta, dar se fac atat de repede si variantele mele de placinte au putina faina, asa ca nu stai cu grija caloriilor.

Hai sa iti spun e ce ai nevoie pentru placinta cu branza si rucola:

  • 4 oua;
  • 100 ml de ulei de floarea soarelui;
  • 100-150 gr de faina alba;
  • o cutiuta de branza perlute;
  • 300 gr telemea de vaca usor sarata;
  • o mana de rucola;
  • o legatura de marar;
  • condimente dupa gust.

Ti-am mai spus eu cum este cu aceste condimente. Eu le combin dupa propriul gust. Poate tie nu iti place ce iti propun eu, asa ca nu te oblig sa faci cum fac eu. Eu doar spun varianta mea, tu adapteaz-o in felul tau. Este vorba si despre imaginatie in bucatarie. Asa ca fa-ti de cap cand ai chef.

Cum am facut compozitia pentru placinta? Simplu si rapid. Mai intai am batut cele 4 oua peste care am pus uleiul, faina, branza perlute, telemeaua rasa, mararul tocat bine si rucola, tocata si ea.

Apoi, condimente am folosit doar un pic de piper si chives (arpagic) uscat. Am amestecat bine totul dupa care am turnat nebunia intr-un vas de yena in care am pus, bineinteles hartie de copt. Hartia de copt este sfanta, foarte practica in orice combinatie.

Cuptorul l-am preincalzit la 200 de grade. Am bagat vasul in cuptor vreme de 30 de minute.

Tips: Am aruncat la misto pe deasupra placintei susan peste care am stropit cu un pic de ulei de masline. 😉

Articole recente