Prima impresie… Conteaza?

O prima impresie … Cred ca nu este de luat in seama. O spun din propria experienta. Oh, da! Si de cate ori am categorisit oameni si cati m-au bagat pe mine in aceeasi categorie care nu e tocmai de luat in seama. Oho, chiar de multe ori s-a intamplat asta. Si totusi. O prima impresie, conteaza.

Cum te comporti, cum mergi, ce gesturi faci… Totul conteaza. Dar, vezi tu, uneori nu iti pasa si atunci lasi lucrurile sa vina de la sine. Te comporti ca atare fara sa mai tii cont de una, alta.

Am parte de cea mai fericita experineta care la prima impresie a fost mai mult decat oribila. Am avut parte sa cunosc pe cineva … Stii cum e, ori iti place de cineva din prima, ori nu. Ei nu e chiar asa. Din prima nu, dar cand ajungi sa cunosti omul, nu te mai saturi de el. El ca fiinta, ma refer.  (Au trecut vreo 8-9 ani…cine-i mai numără ? și tot cu „persoana” pe care n-am placut-o deloc la prima vedere).

Ajungi sa cunosti omul cu adevarat si ciudat este ca incepi sa il iei ca atare. Ok, te mai deranjeaza. Cu timpul o sa ajungi sa ii spui si ceea ce te deranjeaza, iar omul, intelegator daca este,  accepta chiar si criticile, in timp. Cum ar spune cineva 🙂 despre asta este vorba. Despre acceptare.

Ar trebui sa nu mai judecam din prima, de la prima impresie, ci sa luam omul ca atare si sa ajungem sa il cunoastem, usor, usor. Rabdarea. Fuck! Asta e beleaua, rabdarea. Rabdarea este marea provocare a vietii, cel putin pentru mine.

Si totusi, revin la prima impresie. Incearca sa nu mai fii atat de transat cu un om pe care nu il cunosti. Orice impresie ti-a lasat, cu siguranta ca are o scuza buna. Daca a fost deplasat, poate asta este forma lui de aparare. Daca a fost prea dragut, clar are o problema. :))

Oamenii prea draguti din prima, cel putin asa am dedus eu pana acum, ascund ceva. Chiar si asa, asculta, analizeaza si abia dupa un timp arunca noroi in el.

Lasa oamenii sa fie cum sunt si nu incerca sa ii schimbi din prima. Judecata ii apartine altcuiva, cu siguranta nu tie, mie sau lui/ ei.

Cu totii ne aratam adevarata fata doar cand ne simtim safe.

Cartile astea… Ma fac sa fiu mai mult decat profunda 🙂