Regretele dauneaza grav sanatatii! Pe bune! Chiar nu este de gluma cu treaba aceasta. Faptul ca te gandesti cu atata ardoare la trecut sau la faptele pe care le-ai facut ieri, iti fac doar rau.

Stii tu vorba aia: „Cu fruntea sus…”? Nu degeaba ne-o spuneau ai nostrii, familia, ma refer. Cred ca dupa o varsta anume si, probabil, dupa ce ajunsi sa ai un statut de parinte, devii mai intelept. Daca se poate spune „mai”. Intelepciune avem cu totii cate o masura. Unii mai multa, altii mai putina. Cred, totusi, ca parintii sunt cei mai intelepti. Ei sunt cei pe care daca ii asculti cu atentie, incepi sa citesti printre randuri si sa intelegi cu adevarat substanta sfaturilor. Sfaturi care, de cele mai multe ori sunt sub forma de critica.

Accepta critica! Este cel mai bun sfat pe care il pun in aplicare dintotdeuna si chiar m-a ajutat. Critica, daca iti este data de cineva care o sustine cu argumente bune, o sa constati, in timp, ca te-a ajutat acea persoana.

Asadar, de ce sa te incarci cu energie negativa din cazua regretelor? De ce sa stai sa te framanti pentru nimicuri care oricum, poate nu ar fi avut alta solutionare, oricat te-ai fi straduit. Traieste ceea ce iti este dat. Ceea ce intampini. Accepta provocarile de la viata asa cum vin ele. Nu le mai intoarce pe toate fetele pentru ca din moment ce nu a mers ceva asa cum ti-ai dorit este clar o lectie pe care o ai de invatat. Daca se repeta, inseamna ca nu ai invatat din prima experinta, asa ca universul iti mai arata o data, poate vezi unde ai gresit. Altfel o sa ti se tot repete experienta.

Nu regreta niciodata ce nu ai facut ci, mai de graba, vorbeste cu zambetul pe buze despre ceea ce ai facut.

Spuneam ca regretele dauneaza grav sanatatii si chiar asa este. Sunt studii care dovedesc ca toata grija aceasta asupra faptelor este cel mai mare inamic. Regretele pot duce la probleme ale inimii, digestiei, ale circulatiei sanguine si multe alte probleme. Toate acestea, nestapanite, pot activa dintre cele mai crude boli cum ar fi cancerul.

Asa ca ai grija de tine cu ajutorul psihicului. Daca ai mintea relaxata si trupul este sanatos!