Sighisoara * City Break Romania

Multi straini dau bani grei sa vina sa vada Sighisoara si noi nu stim sa apreciem ce avem. Este chiar pacat sa nu ajungi macar o data la Sighisoara. Este un oras micut, dar cochet. Evident, centrul de interes este Cetatea. 

sighisoara

Cetatea din Sighisoara este un loc plin de istorie pe care inca il pastram cat se poate de autentic. Daca in oras vezi cladiri si ceva mai moderne, in cetate te poti bucura de arhitectura straveche in primul rand si daca ai chef sa umbli un pic mai mult ai cateva puncte de interes.

Daca ajungi la Cetatea din Sighisoara pentru prima data nu trebuie sa ratezi Turnul cu Ceas, iar imediat langa se afla Muzeul de Istorie. 

sighisoara

Tot aici, in cetate, gasesti Turnul Fierarilor, Biserica Manastirii Dominicane, Turnul Cizmarilor, Turnul Croitorilor, Biserica Romano-Catolica, Turnul Cojocarilor, Turnul Macelarilor, scara acoperita a scolarilor si ar mai fi cateva. 

Sighisoara si Cetatea din Sighisoara, de vazut in weekend

Nu iti ia mult timp sa faci un tur. Daca esti doar in treacat poti vizita toate cele de mai sus in circa o ora si jumatate. Toate punctele de interes sunt apropiate una de cealalta ceea ce iti usureaza vizita. 

sighisoara  

Tot aici, in Cetate daca te ia foamea ai unde sa poposesti. Sunt cateva restaurante cu meniuri vaste. Eu sincer, iti recomand sa nu mananci in niciun oras in centru. Niciodata mancarea cea mai buna nu se afla in centrul orasului. Incearca sa gasesti restaurante ceva mai bastinase unde merg locuitorii. Acolo isi dau bucatarii silinta si sigur nu intampini situatii neplacute. 

sighisoara

In centru mai rar am mancat ceva care sa fie cu adevarat proaspat si bun. Sau poate nu am incercat eu prea multe localuri. 

In fine, Sighisoara este un oras care merita vazut o zi, cel mult doua. Nu prea ai ce sa faci mai mult de atat. Doar sa mai faci excursii de o zi in Sibiu ori Targu Mures.