Acasa Sa gatim Tarta cu branza si cartofi – video

Tarta cu branza si cartofi – video

5 min read
0
0

Tarta cu branza si cartofi – o reteta fara batai de cap!

Mai si gatim din cand in cand. Poate nu fac eu cele mai pompoase retete, dar sunt gustoase si rapide. Nu intotdeuna e bine sa te grabesti, dar asta e alta poveste.

Ajungi seara tarziu acasa si n-ai ce-i face, trebuie sa mananci ceva. Asta daca n-ai mancat un pic mai devreme. Sa zicem ca n-ai mancat, si ai in casa doar cateva ingrediente, zic eu de baza:

  • oua;
  • cartofi;
  • branza/ cascaval;
  • lapte.

Cam asta iti trebuie pentru reteta de tarta cu branza si cartofi. De baza cartofii si branza, evident. In cazul meu am folosit cascaval in loc de branza. Dar le poti si combina, adica un strat de branza, un strat de cascaval si intre, cartofi.

Pentru gatit, imi place cascavalul de la Delaco. Are o aroma foarte buna, mai ales daca il folosesti in preparate gatite la cuptor.

Revin la tarta mea si iti spun ca mai mult dureaza pana dai cartofii prin razatoare decat timpul ei de coacere, propriu zis.

Hai sa iti spun cum am ajuns la aceasta reteta. Eu nu prea mananc cartofi si totusi sunt de baza in alimentatia noastra. Cica ar trebui sa mancam macar o data, de doua ori pe saptaman cartofi, zic nutritionistii. Fac parte din categoria de legume care, chiar daca contin carbohidrati, sunt buni pentru organism. Organismul are nevoie si de carbohidrati. Ce-i drept, nu seara, dar am facut o exceptie.

Asa ca am ras 5 cartofi. Razatoarea este cel mai mare dusman al meu. Mereu ma ataca! Nu stiu ce are cu mine. :))

Apoi, am uns un vas de iena cu unt. Am pus un strat de cartofi ca baza si apoi am continuat: cascaval, piper, cartofi, cascaval.

M-am folosit de lapte in loc de apa sau alt lichid ca sa se patrunda bine cartofii. Fiind la cuptor daca nu le pui ceva sa se inabuse, risti sa mananci cartofi cruzi.

Am folosit cam 150 de ml de lapte si am folosit 3 oua. Am adaugat si marar uscat, foarte bun si in forma aceasta, pentru aroma.

Si asta este tot. Bagi tava in cuptor vreme de 35 de minute, cuptorul preincalzit la 220 de grade. Si dupa… burtica ta este fericita! Pofta buna.

Facebook Comments
Booking.com
Încărcați mai multe articole înrudite
Încărcați mai mult de Damiana
Load More In Sa gatim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cititi si

Tort cu dovleac * Desert rapid

Tort cu dovleac * Desert rapid Am zis ca daca tot vine Holloween-ul sa iti propun un deser…