tort

Tort cu blat de morcovi si ciocolata

Tort cu blat de morcovi si ciocolata – pentru cei puternici! 🙂

Vezi video, ai acolo detalii si mai jos citeste despre cantitati.

M-am gandit sa iti propun un desert delicios pentru zilele friguroase, fericite sau pentru zilele in care trebuie sa iti ineci amarul in ceva caloric.

Este o reteta rapida avand in vedere ca este un tort. Nu necesita mult timp de preparare si iti garantez ca ai succes cu acest tort.

Asadar, incep prin a-ti povesti despre blat.

Ingrediente pentru blat:

  • 4 morcovi zdraveni rasi prin razatoarea mica;
  • 150 de gr de faina alba;
  • 4 oua;
  • 150 ml de lapte;
  • scortisoara dupa gust;
  • 50-70 gr zahar brun;
  • 2 plicuri zahar vanilat bourboun;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • 100 -150 ml de ulei.

Amesteci ouale cu zaharul apoi pui laptele, uleiul iar spre final pui faina. Trebuie sa iasa un fel de smantana. Apoi, pui si morcovii, lamaia si restul condimentelor, dupa gust.

Amesteci bine si dupa, pui toata compozitia in tava pentru tort. Lasi tava la cuptor (180 de grade), vreme de 30 de minute. Doar atat!

Nu e mult, nu? Nu pare complicat. Decat sa cumperi blat din comert eu ti-l recomand pe acesta. Este sigur mai bun.

Apoi, evident ca iti trebuie o crema.

Tort cu blat de morcovi si ciocolata am zis, nu? Si totusi are o crema delicioasa si nu este de ciocolata. Iti povestesc care este treaba si cu ciocolata imediat.

Hai sa iti spun despre crema. Mai intai de toate mie imi plac deserturile cu multa crema, dar sa fie multa, am zis!

Asadar, pentru crema ai nevoie de doua cutii de crema de branza de la Philadelphia, vanilie, 1 plic de zahar bourboun, 50 de ml de frisca Hulala, un pachet de unt fara sare.

Untul trebuie sa fie mai topit. Amesteci crema de branza cu untul, pana devine o pasta mai groasa. Apoi, pui frisca Hulala, zaharul si vanilia. Eu m-am folosit de mixer, dar daca ai un robot iese mult mai bine crema.

Bun, intre timp s-a facut si blatul pentru tort si cu siguranta ca s-a si racit. Blatul iese destul de gros, eu am folosit o tava pentru trot de 28 de cm.

Asa ca am taiat blatul in doua, apoi am pus un strat de crema si acum e acum. Am pus peste stratul de crema din mijloc, arahide invelite in ciocolata. Delicios! Nebunie maxima.

Apoi, am pus si celalat blat si pe desupra un alt strat de crema. Am zis ca acest tort cu blat de morcovi si ciocolata sa aiba, totusi, si un pic de gust de fruct. Asa ca, pe deasupra m-am folosit de cateva piersici dintr-un compot de piersici facut de mama.

Nebunie totala! Toata povestea, cu tot cu racitul blatului, asta si pentru ca este frig afara, a durat doar vreo 40 de minute. And this is it!

Articole recente