Tort cu dovleac * Desert rapid
Tort cu dovleac * Desert rapid
Am zis ca daca tot vine Holloween-ul sa iti propun un desert nu la fel de infricosator cum probabil o sa ai costumul. Daca respecti sa zicem, traditia.
Fie ca ai costum de Halloween fie ca nu, un tort cu dovleac este ceea ce trebuie sa ai in burtica. Zic si eu. Este o reteta rapida si delicioasa.
Hai sa iti spun de ce ai nevoie pentru blat:
- 150-200 gr de faina alba;
- 4 oua;
- 500 gr de dovleac ras;
- 150-200 ml iaurt;
- 100 ml de ulei de floarea soarelui;
- o lingurita de scortisoara;
- un plic praf de copt;
- 100-150 gr de zahar.
Poti folosi si mixerul, dar eu prefer telul. Asadar, mai intai am batut ouale, uleiul, iaurtul bine de tot. Apoi, am adaugat mixul de faina, parf de copt si scortisoara, treptat, pana ce toata compozitia s-a inchegat ca o smantana ceva mai groasa.
In compozitie am incorporat si dovleacul ras. In forma de tort de 28 de cm am pus hartie de copt peste care am pus toata compozitia.
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 180 de grade.
Blatul pentru tort cu dovleac trebuie sa stea la cuptor in jur de 30-40 de minute (in functie de cuptor). Pana se rumeneste un pic pe deasupra.
Crema?
Crema este si mai simpla.
Pentru crema ai nevoie:
- doua cutii de mascarpone (in jur de 500 de gr);
- 500 ml frisca lichida (Hulala de preferat);
- zahar dupa gust;
- 50 gr de unt fara sare;
- esenta de vanilie.
Intr-un bol cu ajutorul unui mixer faci frisca peste care, treptat, pui si branza mascarpone si apoi untul care trebuie a fie la temperatura camerei.
Dupa ce s-a racit suficient blatul, il tai in doua fasii egale, si de aici stii. Pui un strat de crema la mijloc si apoi inca un strat deasupra.
Ca gustul sa fie si mai delicios am pus pe deasupra cateva migdale rasnite bine.
Asadar, in doar 40 de minute te poti bucura de deliciosul tort cu dovleac. Pofta buna!