Acasa Sa gatim Tort tiramisu * Desert delicios

Tort tiramisu * Desert delicios

4 min read
0
0
tort tiramisu

Tort tiramisu * Desert delicios

Nu ti-am mai propus de mult ceva dulce, nu ca nu as mai fi mancat ci am zis ca poate esti la regim, asa ca dupa vacanta. Gata cu vacanta! Gata cu dieta! Ai revenit la forma initiala si cred ca ai nevoie de ceva dulce. 

Iti propun “Tort tiramisu”, un desert usor, rapid care nu necesita coacere. 

Tort tiramisu- timp de preparare 20 de minute.

Pentru aceasta reteta ai nevoie de:

  • 300 gr de piscoturi;
  • 500 gr mascarpone;
  • 500 ml frisca lichida (eu folosesc Hulala);
  • 150 de gr de zahar;
  • 500 ml cafea mai tare;
  • esenta de vanilie;
  • esenta de rom;
  • gem de zmeura;
  • 5 galbenusuri de ou.

tort tiramisu

Hai sa iti spun cum am facut. Mai intai de toate am folosit tava pentru tort de 28 de cm, pe fundul careia am pus hartie de copt, nu de alta, dar sa aiba asa un “piedestal”. 

Cum se prepara crema:

  • cele 5 galbenusuri se freaca bine cu zaharul pana se formeaza o crema ca o smantana mai groasa;
  • cand galbenusurile s-au legat bine se adauga branza mascarpone (la temperatura camerei);
  • in alt vas se prepara frisca si apoi se combina treptat cu ouale si mascarpone.

Asta este crema. Daca vrei, dupa gust mai poti adauga zahar si la frisca. Tot la crema se adauga si esenta de vanilie.

Pentru blat/ piscoturile:

  • fiecare piscot in parte se inmoaie 2 secunde cel mult in cafeaua racita. 
  • in cafea sa pune si esenta de rom.

Apoi, asamblarea. 

Pe fundul tavii tapetate cu hartia de copt (mi se pare mai igienica), se pune un strat subtire de crema, apoi, pe rotund, ca o floare se pun piscoturile. Un strat de piscoturi, un strat consistent de crema. 

In aceasta tava rotunda intra cam 3-4 straturi de piscoturi. O sa ramana spatiu intre piscoturi, nu te speria, urmatorul strat il asezi de asa natura incat sa nu ramana niciun spatiu liber.

Pe deasupra am pus un borcan cu gem de zmeura (facut de mama, sa-i dea Dumnezeu sanatate, ca asa gem nu gasesti in comert). Daca nu ai gem facut in casa, poti folosi si unul din comert, dar verifica bine eticheta si vezi cate E-uri are.

Tortul tiramisu trebuie sa stea la frigider macar 2 ore inainte de servire.

Pofta buna!

Încărcați mai multe articole înrudite
Încărcați mai mult de Damiana
Load More In Sa gatim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititi si

Faina de porumb * Fara gluten

Faina de porumb * Fara gluten Nu stiu cat te-ai interesat, dar pot sa iti spun ca mana pe …