zaharul

Zaharul iti pacaleste mintea

Zaharul iti pacaleste mintea – ai auzit asta de multe ori.

Mai tii minte ca in copilarie ne dadeau dulce cu portia? Nu degeaba faceau asta parintii. Bine, nici nu aveau multe resurse. Tin minte ca facea mama mereu tort de mere. Genial… L-am urat multa vreme pentru ca doar asta ne dadea mie si fratelui meu, tot timpul. Mai tarziu, insa, am inteles ca acest tort era chiar un desert relativ sanatos. Mere coapte cu un pic de blat, zaharul nu era tocmai in exces si frisca, cam asta esra tot.

Organismul iti cere dulce si pentru ca nu te poti impotrivi, ii dai. Problema este ca ii dai zahar procesat in loc sa alegi o varianta de zahar care chiar nu este atat de daunator.

Ai incercat vreodata sa inlocuiesti portia de dulce cu un mar, ori alt fruct care contine un aport suficient si sanatos de glucide?

In loc sa alegi tortul cel mai frumos si cel mai pompos, incearca sa optezi pentru o varianta de dulce ceva mai sanatoasa.

zaharul

Stiu, arata frumos, te tenteaza, te pacaleste vizual. Ca sa nu mai spun cat de mult iti pacaleste mintea. Stii cum iti pacaleste mintea?

Exista o glanda care, practic, dirijeaza cam toate celelalte glande. Hipofiza se numeste ea. Ea iti cere zahar. Insa iti cere in anumite conditii. Un motiv pentru care hipofiza iti cere zahar ar fi ca asa ai obisnuit-o. Orice invat are si dezvat.

Incearca sa detii tu controlul si sa pacalesti hipofiza dandu-i zahar neprocesat sau, mai bine zis, nu-i mai da zahar din comert.

Hipofiza solicitata in exces poate activa multe boli cum ar fi cancerul.

Daca n-ai timp sa iti prepari tu diverse budinci sau alte adjuvante ale deserturilor din comert, alege un fruct.

Am un tips mic pentru tine. Cu siguranta ca iti place iaurtul din comert, cel cu fructe. Este dulce, este minunat. Imediat ce mananci prima lingurita, zambesti.

Poti sa zambesti la fel de bine si daca procedezi altfel. Incearca sa iti iei zaharul din iaurtul cu fructe „preparat de tine”. Pune tu in iaurt natural, fructe proaspete. Si daca tot mai vrei zahar, poti adauga o lingura de miere sau sirop de agave.

Intotdeuna sunt alternative sanatoase.

O minte sanatosa iti mentine si trupul sanatos! Mentine-te sanatos, cu alte cuvinte, din toate punctele de vedere!

Articole recente