Alba Iulia * Orasul cetate

Alba Iulia, am ajuns si aici. Doar asa, ca o escapada. Am ales aceasta destinatie pentru imprejurimi nu neaparat pentru oras. Orasul este frumos, relaxant, aerisit si are cetatea care este o oaza de liniste acum. Daca vrei sa te transpui in vremurile ceva mai haotice, poti face si asta, dar eu am preferat sa ma plimb prin cetate si sa incerc sa ma transpun in vremurile cu trairi frumoa se relaxante. 

De fapt, asta caut atunci cand plec intr-un loc. Caut liniste, relaxare si frumusetea naturii. Cu asta ramanem, cu imagini care ne bucura sufletul si cu amintiri care ne incarca cu energie pozitiva de fiecare data cand le rememoram. 

Eu cred ca merita sa parcurgi 5 ore cu plecare din Bucuresti catre Alba Iulia pentru ca ai ce vedea si atmosfera este una calda. Oamnii sunt frumosi si nu atat de incruntrati ca in Bucuresti. Sunt mai relaxati si parca au mintile mai descretite ca in marea capitala a Romaniei. 

alba iulia

In plus daca iau in calcul preturile, chiar merita sa faci o escapada. Cazare gasesti de la 100 de lei in sus (de banii astia este de preferat sa stai doar o noapte). 

Altfel, activitati… Este un hotel care are zona spa si este cel mai renumit din zona, il poti incerca. Eu am fost si pot sa spun ca pentru a petrece cateva ore departe de haosul cotidian este un loc potrivit. Chiar la marginea orasului se afla Allegria hotel and spa. 

Am fost la Allegria doar pentru zona spa. Piscina este micuta, daca nu stii sa innoti este minunata de balaceala. Au mai multe saune si jacuzzi, iar cu programare poti ajunge sa iti faci si un masaj. Intrarea la zona spa, nelimitata ca timp a costat doar 30 de lei de persoana, ieftin. 

https://allegriahotel.ro/la-cel-mai-nou-hotel-din-alba-iulia/

De mancat, mancare buna, buna, am mancat la un conac la vreo 30 de km de Alba Iulia. Conacul secuiesc se numeste.

Altfel, Alba Iulia este un oras unde in 3-4 zile te poti relaxa si te poti bucura de mancare buna, daca si compania este ce trebuie, restul nu mai conteaza 🙂



Booking.com