Budapesta* Parcarea se plateste, tanti

Cum altfel? Cum altfel sa treacă timpul sau sa înceapă vacanta fără un mic impediment?

Pe scurt: „Da, este ok, puteți parca aici! ”

Minunat! După 11 ore de condus din București pana în Budapesta (doar câteva opriri rapide in tot acest timp și 20 de minute delay la vama), ce îți dorești mai mult decât sa ajungi sa te cazezi cât mai repede sa dormi și apoi sa îți începi ziua cu o cafea extraordinara!

Gândul și planul bun numai ca atunci când cobor sa-mi iau mașina… Hop, caracatita pe roata😳

Ce sa zic… my bad! Trebuia sa ma informez înainte de a ajunge in Budapesta cu privire la locurile de parcare, costurile și asa mai departe. Greșit ca nu am făcut asta dar asta e, invatura de minte.

Fata de acum câțiva ani când am mai fost in Budapesta s-au schimbat multe, mai ales condițiile de parcare dacă mergi cu mașina. 

Cu mașina in Budapesta

Treaba este simpla, oriunde vrei sa parchezi, locurile care ar fi la indemana te costa 525 ft pe ora iar la 3 ore trebuie sa schimbi tichetul din bord. Parcarea aceasta despre care îți vorbesc functioneaza de la 8-20. 

Parcarea chiar este costisitoare in Budapesta. 

Parcarea privata costa in jur de 20 de euro pe zi, respectiv 6000 ft pe zi. 

Altfel, aproape de cazarea pe care am gasit-o exista un centru comercial, mall cum s-ar zice la noi care are in imediata apropiere o parcare privata.

Parcarea privata de lângă Westend (asa se numește mall-ul) este cea mai convenabila.

Am cautat ceva pana am descoperit-o. Când zic parcare ieftina in Budapesta asta înseamnă 1000 ft pe zi. Insa pe zi înseamnă de fapt doar de la 7:00 – 23:00.

Ce este peste acest interval de timp se calculeaza. Respectiv, dacă vrei sa lași mașină in aceasta parcare de lângă Westend mall Budapesta pentru 24 de ore trebuie sa plătești 2000 ft. 

Budapesta* Parcarea se plateste, tanti

In alta ordine de idei, amenda pentru parcare in Budapesta m-a costat 11500 ft. 

Știi cum e… Invatatura de minte! De preferat informeaza-te bine când vine vorba de parcare in Budapesta.

Orice parcare se plătește, am întrebat și politia.