Fontana di Trevi

Fontana di Trevi * Dorinta

Fontana di Trevi

Abundenta, sanatate, putere… Acestea sunt simbolurile de baza pe care le exprima poate una dintre cele mai frumoase fantani arteziene din Europa. Am vazut-o, am studiat-o in liceu (liceul N. Tonitza), am analizat-o din toate unghiurile, insa nimic nu se compara cu momentul in care ajungi sa o cunosti fata in fata.

Am ramas absorbita de frumusetea pe care o are Fontana di Trevi in ciuda aglomeratiei insuportabile. Chiar daca m-au calcat oameni pe picioare, m-au imbrancit disperati care voiau sa realizeze cea mai reusita poza, am fost de-a dreptul vrajita de frumusetea pe care o poate avea o astfel de creatie pana la urma, umana. 

Ce stie sa faca omul cu mana lui… Nu, nu e vorba de lucru manual sau alte prostii la care te gandesti ci strict la arta pe care stiu „manutele astea doua” sa o exprime. 

Fontana di Trevi , Dorinta 

Nu m-am dus la Fontana di Trevi ca sa arunc un banut ci doar ca sa ma bucur de o imagine de care din pacate, nu ma pot bucura zilnic. Acum…sincer, nici nu stiu cat de impresionanta mai este daca o vezi zilnic. In plus, daca locuiesti la Roma, cam cate dorinte ai voie sa iti pui pe an, stau eu si ma gandesc?

Cate monede sa se fi tot aruncat zilnic in fantana si cate dintre dorinte s-au si indeplinit?

In fine, eu, rautacioasa, unde este un fic de apa intr-o fantana, hai sa aruncam o moneda…

Nu am aruncat un ban nu ca as fi chitroasa ci prefer sa dau un ban care sa ii fie folositor cuiva care chiar are nevoie. O fiinta umana cred ca are nevoie mai multa de moneda pe care tu o arunci in speranta ca o dorinta ti se va indeplini. 

dar, iti spun un lucru, decat dorinta ta care oricum se indeplineste doar daca o gandesti, mai bine o fapta buna pentru un om, un caine, o cauza, care chiar are nevoie de toate monedele aruncate in vant.



Booking.com

Articole recente