Minciuna are picioare scurte

Si cand te gandesti… Habar nu ai cat de repede circula informatia….

Minciuna are picioare scurte

Daca poti, mai bine eviti. Decat sa iti para rau mai tarziu pentru ce ai facut, mai bine zici adevarul. Ma rog, asta este parerea mea. Nu o lua in considerare daca nu o simti. 

Eu pledez pentru adevar, chiar daca uneori pare greu si dificil sa spui in fata un lucru, prefer sa il spun. Mai ales cand e spre binele persoanei careia il spun. In plus, daca e si spre binele tau, cu atat mai mult. Cu atat mai bine este sa spui adevarul. 

Mi se pare ca atunci cand spui o minciuna te minti pe tine in primul rand, si mai apoi pe cel caruia i-o spui. 

Am auzit o chestie de curand. El si ea… Evident. Unul minte. Cine? Te intreb eu pe tine… Hai, fi rapid!

El, ca na, asa e in viata! El minte, ea accepta. El nici nu isi da seama ca ea accepta si insinsta sa minta. Apoi, adevarul iese la suprafata. Intotdeuna adevarul iese la suprafata. Nu stiu cum se face, dar sigur ti s-a intamplat, adevarul iese la suprafata. 

De ce sa ne mintim? Asta e intrebarea mea. De ce sa ne mintim cand de fapt ne mintim pe noi, din moment ce spunem o minciuna?

De ce sa trebuiasca sa se ajunga la maruntisuri de doi bani cand poti sa vorbesti clar si raspicat, poate folosind mai multe cuvinte decat adresand o minciuna? Cat de greu este sa spui un adevar care, poate doare?

Pana la urma, oricum iti asumi minciuna. Mai bine iti asumi adevarul, zic si eu. Oricum ceva ai de zis. Cand ai ceva de zis repet, zic si eu, mai bine zici adevarul. Pentru ca vezi tu,  oricum adevarul iese la iveala. Ca in cazul lui cu al ei, adevarul a iesit. Si pana la urma ea a acceptat. Intrebarea este: Pana cand? Pana cand ea o sa accepte o minciuna?

Minciuna are picioare scurte! Da, chiar are!