Tort cu crema de vanilie și nectarine crude
Nu mă pot sătura de zahăr chiar dacă știu ca ar trebui sa mai renunț la el.
Pană la urma o viata avem și dulcele face parte din răul necesar de care am nevoie.
Așa am ajuns la tort cu crema de vanilie, crema de vanilie facuta-n casa.
Iti las aici pasii, reteta completa.
PENTRU BLAT
- 4 oua
- 4 linguri cu varf de faina
- 4 linguri rase de zahăr
- un plic praf de copt
- un praf de sare
Se separa ouale, se bat albusurile spuma cu varful de sare.
Cand spuma devine lucioasa se adauga galbenusurile si zaharul.
După ce s-au omogenizat bine se adauga faina cernuta si plicul de praf de copt.
Compozitia este pentru o tava de tort de 28 de cm.
După ce s-au legat toate (trebuie să iasă o compoziție ca o smantana groasa), pune totul în tava de 28 de cm și las-o în cuptorul preincalzit la 180 de grade.
TIMP DE COACERE BLAT : 20-30 de minute.
CREMA DE VANILIE
- 4 galbenusuri de ou
- 500 ml lapte de vacă
- O esența de vanilie
- 2-3 linguri de zahăr
- 2-3 linguri de faina (la nevoie)
- 10 gr de unt
CUM SE PREPARA
Se pune laptele la încălzit, cand incep sa iasa cativa aburi da focul la treapta cea mai mica si adauga galbenusurile.
Galbenusurile trebuiesc înainte frecate cu zahărul și o lingură, două de lapte rece dar și cu esența de vanilie.
Cu ajutorul unui tel amestecă totul, constant, pana se formeaza o crema.
Dacă nu ți se pare ca s-a omogenizat totul adaugă făină. In final pune si untul.
Crema se lasă la răcit cu o folie alimentara pe deasupra compoziției pentru a nu se forma ca o pojghiță tare deasupra.
Blatul l-am insiropat cu compot de piersici de la mama 🙂
So, taie blatul in doua parti egale, pune siropul pe fiecare parte.
Taie o nectarina cubulețe și pune-o peste blat. Apoi adauga crema. Pune și a doua parte de blat după care adaugă restul de crema.
Pentru un plus de culoare și gust am pus pe deasupra pudra de cacao.
Este o rețetă de tort cu vanilie super ușoară, rapida si gustoasa.