Agropensiunea Maria , un loc de vis unde cu siguranta voi reveni in curand!

Nu multi stiu, ca si eu sunt sarbatorita de Sfantul Ioan Botezatorul. Nah printre altele mai sunt si Ioana, prenumele pe care il port cu mandrie, ce-i drept, il folosesc rar 🙂

Dupa nenumarate cautari pe Booking.com, am reusit in sfarsit sa gasesc liber, printr-o minune, la Agropensiunea Maria. 

Poti rezerva si tu aici Agropensiunea Maria

M-a atras, evident, camera care are o cada absolut minunata, nu aveam cum sa ratez un moment de relaxare si liniste deplina. 

agropensiunea maria

La o distanta de 3 ore si 30 de minute de Bucuresti, ajungi intr-un sat, Hîrseni, un loc care initial nu iti spune nimic daca te uiti pe Google, insa cand ajungi acolo intelegi ca nu iti trebuie nici restaurante, nici cine stie ce locuri pretentioase, pentru a te simti bine.

Daca ai plecat cu gandul sa te relaxezi cu cel care iti suporta toate ifosele, aici este locul perfect. 

Din Bucuresti poti ajunge foarte usor pe ruta Targoviste – Rucar – Bran si asa mai departe. Poti evita DN1.

Destul cu indicatiile rutiere, hai sa iti spun de ce mi-a placut atat de mult. 

Ajunsa la locatie vineri in jur de ora 17:00, cand in Bucuresti este traficul al’ mai nenorocit, aici este liniste si ninge domol. 

Gazda, extrem de primitoare si saritoare, intreaba daca suntem infometati, daca ne-am dori sa gustam din preparatele lor.

Nu aveam cum sa zic nu, in primul rand prin jur, nu sunt prea multe variante. Asa ca initial, decat sa merg pana in Fagaras (aflat la 20 de minute de Hîrseni), am zis:  „Cat de rau poate fi?” Am Triferment pentru orice :)) 

Deci, cum sa iti zic, ceea ce eu, pricinoasa din fire, am zis „Sigur o sa ma doar burta”, s-a dovedit a fi cea mai minunata alegere. Am mancat… Cum sa iti explic, nici cel mai pretentios restaurant nu imi putea mangaia atat de frumos papilele gustative. 

Oamenii chiar stiu ce inseamna mancare buna! Stiu ce inseamna sa fii ospitalier. Stiu ce inseamna sa ai grija unor oaspeti pe care nu ii cunosc, nu cunosc pretentiile. Dar se ridica la cele mai inalte standarde pentru ca, asa sunt ei! Sunt omenosi, primitori si super saritori!

Agropensiunea Maria * preparate traditionale

Am mancat cel mai minunat bulz dar si alte preparate traditionale care-mi lasa apa-n gura si acum cand scriu despre ele!

Agropensiunea Maria * preparate traditionale

Imi pare rau ca, furata de peisaj, ospitalitate si liniste, am uitat sa fac poze la micul dejun care a fost cu adevarat pe gustul meu!

Un loc de vis * Relaxare suprema

Este evident ca am numai cuvinte de lauda despre cazare, de la mocheta impecabila, pana la asternuturi, prosoape. Baia, care mi-a inspirat incredere, cada – absolut curata, cu increderea unui femei obsedate de curatenie, iti spun ca poti face baie aici, fara griji!

Acum gata cu povestile, hai sa iti spun de ce sa alegi „Aropensiunea Maria” daca esti in cautare de expeditii, trasee sau alte plimbari. 

La doar o ora de mers cu masina ajungi in Porumbacu de Sus, unde poti sta sa te bucuri de priveliste la Castelul de Lut – Valea Zanelor. 

Castelul de Lut - Valea Zanelor

Daca mai mergi un pic cu masina, ajungi intr-un loc minunat, unde poti sa o parchezi si apoi mergi pe munte, spre Cabana Negoiu, situata aproape de Varful Negoiu. La doar 2 ore de mers pe jos, la pas, traseu usor, poti ajunge intr-un loc unde poti innopta fara probleme. 

De aceasta data nu am ajuns, insa, promit ca data viitoare vin aici cu poze si poate video de pe traseu pentru a te convinge ca nu poti rata o excursie de genul acesta. 

Asadar, pe scurt, de departe, o prea frumoasa zi onomastica am petrecut-o cu de toate! Nu iti pot detalia prea multe 😉 despre anumite amintiri, insa, trebuie sa ma crezi pe cuvant ca merita orice kilometru parcurs!

ATV - Un loc de vis * Relaxare suprema