Tort cu blat de bezea si Fineti * Irezistibil
Tort cu blat de bezea si Fineti
Nu poti rezista in fata unei felii nici daca esti cea mai hotarata persoana care tine dieta!
Un tort usor, chiar daca ingredientele nu sunt dintre cele mai slabe, caloric vorbind.
Pentru blat:
- 10 albusuri
- 20 linguri de zahar
- 2 linguri de amidon
- 2 linguri de otet
- un praf de sare
- 2 linguri de cacao
Asadar, bati bine ouale spuma cu un praf de sare si cele 20 de linguri de zahar. Spre sfarsit amesteci amidonul cu otetul dupa care adaugi crema formata, in albusurile facute spuma, si mai amesteci pana se incorporeaza totul.
Jumatate din compozitie transfer-o intr-un bol, iar peste cea ramasa adauga 2 linguri de cacao, amesteca usor cu o spatula, de sus in jos , pana se incorporeaza totul iar in final, compozitia devine inchisa la culoare.
Coacere
Ai nevoie de o tava de cuptor, normala, pe care pui o hartie de copt. Din ochi, formezi un prim blat cu ajutorul unui linguri. Eu am folosit ca reper o farfurie mai mare, de vreo 28-30 de centimetri.
Pe aceasta tava pui doar jumatate din compozitia formata, cea alba de exemplu.
Intr-o alta tava, de aceeasi dimensiune, formezi un alt blat din compozitia pe care ai amestecat-o si cu doua linguri de cacao.
Pe rand, se baga tavile la cuptorul preincalzit la 160 de grade si se lasa timp de doua ore. Pana ce blatul prinde o coaja usor maronie.
Apoi, se lasa la racit.
Simplu, pana aici, nu?
Eu stiu ca aceasta reteta necesita ceva mai mult timp, dar crede-ma ca rezultatul merita toata asteptarea.
Crema de final
Pentru crema de final ai nevoie de 200 de ml de frisca lichida si 125 de gr de branza mascarpone (jumatate de cutiuta, cum ar veni).
Faci frisca, adaugi dupa gust zahar, iar cand frisca este deja tare, pui branza mascarpone. Eu sincer nu mai pun zahar, de obicei la aceasta crema.
Tort cu blat de bezea si Fineti
Asamblare
Pe o farfurie pui blaturile suprapuse in ordinea pe care o doresti. Eu am pus ca baza, blatul care are si cacao iar deasupra pe cel fara. Peste blaturi am pus Fineti, un strat considerabil, dar nu foarte gros. Apoi am aruncat bucati de portocala, ca sa taie greata.
Peste care am adaugat crema mascarpone, un alt strat considerabil.
Peste toate acestea, am faramitat niste biscutiti cu fulgi de ciocolata si cativa fulgi de migdale, dar si cateva bomboane Bonibon 🙂
Asta este tot, spor la gatit! :*