Acasa Sa gatim Cozonaci minunati! Home made

Cozonaci minunati! Home made

5 min read
0
0
cozonaci minunati

Cozonaci minunati!

Sunt minunati pentru ca pe cei deliciosi doar bunica ii face si inca n-am reusit sa o ajung.

Recunosc ca eu am fost mai mult cu sfaturile la prepararea acestor cozonaci minunati.

Bunica ne-a furnizat reteta , masina de facut paine (Moulinex) , care apropo este geniala, s-a ocupat de aluat, iar eu am ajutat la umplutura. Imi plac cozonacii cu multa umplutura. Daca se poate sa fie doar un strat subtire de coca, de un cm sa zic, si restul umplutura, va rog.  Asa ca, eu m-am asigurat ca acest cozonaci au suficienta umplutura.

Asadar si prin urmare se ia un kg de  faina, un cub de drojdie proaspata (cea mai buna, mi-a zis mie bunica), 270 ml lapte la temperatura camerei, 150 ml ulei, o lingurita de sare, 150 gr zahar2 oua intregi si 2 galbenusuri, cacao multa, nuca si mai multa (macinata), stafide, ciocolata de casa rasa, (la umplutura se pot schimba putin lucuruile in functie de ce ai prin casa).

Cum se face coca pentru cozonaci minunati:

Faina, laptele, cele doua oua intregi, drojdia, uleiul, sarea, zaharul, (sper sa nu fi uitat ceva), se pun in masina de facut paine (Moulinex) si se lasa pe programul de aluat.

Dupa o ora si 25 de minute ar trebui sa iasa minunatul aluat, crescut deja. Aluatul se imparte in doua bucati. Adica este suficienta coca cat pentru doi cozonaci minunati 🙂

In functie de imaginatie cozonacii pot fi sub diferite forme, impletiti in cazul nostru. Intinde cu degetele coca, nu folosi sucitorul sau facaletul, spune-i cum vrei, pentru ca risti sa nu mai fie pufos cozonacul la final. “O foaie” trebuie sa masoare in jud de un centimetru. Dupa ce ai intins bine coca, pune umplutura in exces, daca si tie iti place multa umplutura. Umplutura se face pe foc in prealabil. Adica, pui intr-o oala mica laptele, nuca, stafidele si ce mai vrei tu, dupa gust. Zahar, esente si ce iti mai place tie. Trebuie sa se incalzeasca un pic, nu lasi sa fiarba. Practic dureaza circa 5 minute sa faci umplutura.

Dupa care, viitorii cozonaci se pun in tava si se baga la cuptor vreo 50 min.

Pofta buna!

Facebook Comments
Booking.com
Încărcați mai multe articole înrudite
Încărcați mai mult de Damiana
Load More In Sa gatim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cititi si

Tort cu dovleac * Desert rapid

Tort cu dovleac * Desert rapid Am zis ca daca tot vine Holloween-ul sa iti propun un deser…