Burgeri home made

Nu cred ca exista persoana care sa nu fi mancat macar o data burgeri!

O bomba calorica se accepta, fie, macar o data pe an 🙂

Va recomand sa ii faceti in casa, asa stii sigur ce carne folosesti si ii faci  pe gustul tau.

Se ia carne de vita – muschi, vrabioara sau pulpa – de preferat de la macelarie ca sa o toace pe loc. Asta daca nu ai un robot minune si ti-o maruntesti singur acasa.

In jur de 500 de grame de carne sunt de ajuns pentru  4 burgeri (cel putin). Sau daca nu aveti timp incercati .

Dupa ce am tocat carnea am condimentat-o cu sare, piper, busuioc, organo, o lingura de ulei de masline si un ou. Amestecul este cam acelasi ca la chiftelele normale. Doar ca, eu nu am pus ceapa si nici paine, cartofi sau alte legume.

Carnea trebuie sa fie la temperatura camerei (asta este secretul).

Formezi intre palme „gogosicile”, de cel mult 2 cm grosime si le pui la fript in tigaia incinsa dinainte. 3-4 minute pe o parte, 3-4 minute pe cealalta (daca vrei carnea mediu facuta). Daca o vrei bine facuta, las-o pe foc mediu pana se rumeneste bine. Nu te speria daca se maroneste mai mult un pic, scade focul sau daca ai plita cu inductie las-o pe nivelul 4.

Nu este nevoie sa pui ulei sau unt in tigaie, carnea isi lasa ea grasimea, la fel ca la pieptul de rata.

Chiflele le-am luat de la Mega Image – proaspete.

Iti mai trebuie rondele de rosii, frunze de salata, mustar, ketchup si bineinteles daca vrei sa transformi totul intr-un cheeseburger pune si doua felii de branza topita (eu o prefer pe cea de la , cea clasica) .

Asamblarea:Burgeri home made

  • chifla o tai in doua
  • pe partea de jos pui mustar
  • felia de branza topita
  • rosia
  • carnea
  • ketchup
  • alta felie de branza topita
  • apoi salata proaspata

Dupa gust, poti adauga cateva rondele de castraveti murati ori ceapa.

Timp de preparare  : 20 de minute.

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole recente