Ce sa mancam vara aceasta?Chiftele de legume.

Chiftele de legume, super gustare. Nu doar vara aceasta ci tot timpul este bine sa îți alegi alimentația. Nu zic acum sa nu mănânci chiar deloc cipsurile mult iubite sau pizza cu de toate. Mănâncă, dar o data la câteva luni. Mănâncă, dar puțin!

Sunt atâtea preparate atât de gustoase încât știu, ți-e destul de greu sa te abții. Și totuși o sa poți sa îți restabilești alimentația vara aceasta. O sa îți propun într-o postare viitoare o varianta de pizza super gustoasa și mai ales sănătoasă.

Revenind,  însă, la ce sa mancam vara aceasta, îți detaliez ce m-am apucat eu sa mănânc. Chiftele!

Pe lângă nelipsitele salate (mai ales cea de roșii mancata lângă branza proaspătă de vaci mmmm ce foame m-a luat), și pe lângă salata multicolora mai trebuie din când în când și ceva gatit acolo. Ceva rapid, ușor de preparat cu ingrediente pe care le ai la îndemână. In plus vara aceasta, ca in oricare alta vara, ai la dispozitie legumele de sezon.

Mai nou am o pasiune pentru chiftele. Chiftele din orice, bulete din orice, toate sunt bune! Sunt bune cele clasice din carne cu ceapa și tot ce se mai pune. Dar parca pe căldurile astea nu m-aș aventura.

Asa ca îți împărtășesc varianta super simpla – chiftele curcubeu cu branza.

Curcubeu le zic eu pentru ca am pus atâtea legume colorate încât aproape ca am creat rogvaiv-ul. Si in chiftele se regasesc multe culori.

Pentru o tava de chiftele am folosit:

– Un dovlecel galben

– O jumătate de ardei gras

– Doi morcovi medii

– O legatura de mărar

– O legatura de pătrunjel

– O gulie

– Un dovlecel mic verde

 

Și bineînțeles branza! Și bonus am pus in chiftele și un pachet de branza brie ca sa iasă mai  cremoase chiftelele.

Și am procedat în felul următor, am ras toate legumele, dovlecelul trebuie stors bine. Toate legumele le-am ras pe răzătoarea mare mai puțin morcovul. Morcovii sunt mai radacinosi asa ca i-am ras pe răzătoarea mica.

Am tocat bine pătrunjelul și mararul și le-am pus pe toate într-un castron.

Apoi am ras branza de vaci, am folosit circa 150-200 de gr. Am tăiat branza brie în cubulețe și am pus-o și pe ea laolaltă. Am folosit branza brie de la Mega Image, cea produsa de ei. Foarte buna iar in aceasta combinatie de chiftele, a fost de vis.

Am amestecat bine, bine tot și am mai pus câteva linguri de ulei de măsline și câteva linguri de pesmet ca sa se lege bine. 

Apoi am format biluțe de chiftele pe carele-am așezat pe o tava în care am pus hârtie de copt.

Cuptorul l-am încins cu 10-15 minute înainte la 220 de grade.

Am băgat tava în cuptor și după doar 30 de minute chifteluțele colorate s-au rumenit suficient.

Pofta buna!

chiftele-legume-damiana-1

 

 

Articole recente