Cheesecake cu fulgi de migdale

M-am tot gandit cum sa ii spun acestui desert pana m-a luminat o prietena: „Asta e cheesecake!”. Asa ca da, am facut cheescake cu fulgi de migdale si a iesit demential. Oricum, dupa parerea mea, orice are branza este delicios! 

Am facut reteta aceasta de cheescake din „vise”. Pur si simplu am asociat cateva ingrediente pe care le ador si a iesit nebunie totala. 

Este o reteta rapida care da, necesita coacere, dar nu mai mult de 30-35 de minute. 

Mentionez ca am prostul obicei chiar si cand fac vreun desert, sa nu masor ingredientele, motiv pentru care n-am nevoie de ochelari :)) 

Pentru aceasta reteta de cheescake ai nevoie de:

  • 6 oua;
  • 1 kg de branza dulce/ branza proaspata de vaci;
  • 600 de grame de biscuiti;
  • esenta de rom;
  • 100-150 de grame de fulgi de migdale;
  • 100 ml de smantana pentru gatit;
  • scortisoara;
  • zahar;
  • un pachet de unt.

Asadar, ti-am zis se face super repede. De preferat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei. 

Si acum sa ne apucam de treaba, se bat bine ouale impreuna cu zaharul (zahar dupa gust, eu am pus cam 100 de gr), apoi adaugam esenta de rom si scortisoara dupa gust. Peste ouale batute bine, cu toate celelalte ingrediente, pune branza dulce si amesteca pana se imbina toate, iar la final pune smantana pentru gatit. 

cheescake-cu-fulgi-de-migdale-1

Blatul? Este cel mai simplu blat pe care poate sa il faca oricine. Blat de biscuiti! Eu am maruntit biscutitii (cu ajutorul robotului Bosch)  pe care i-am luat de la Mega Image, sunt unii ambalati de ei- geniali, am uitat sa le fac poza, dar ii pot descrie. Sunt ceva mai maronii, au o gaura in mijloc si sunt dreptunghiulari. 

Asadar, am maruntit bine biscuitii peste care am pus un pachet de unt topit. Am amestecat bine si am pus totul in tava rotunda, tava in care am pus hartie de copt- e sfanta hartia de copt. 

cheescake-cu-fulgi-de-migdale-2

Apoi, peste biscuitii pe care i-am nivelat am rasturnat compozitia cu branza in care, am incorporat si fulgii de migdale. mmmmm cei mai buni. 

Pe deasupra am mai presarat niste fulgi de migdale, apoi am stropit cu un pic de ulei de masline si secretul: am aruncat la misto niste zahar brun, cat sa se caramelizeze un pic. 

Si uite asa am bagat la cuptor (la 200 de grade), o tava plina de cheescake cu fulgi de migdale iar dupa 30 de minute a iesit un desert delicios pe care l-am servit cu gem de afine. 

cheescake-cu-fulgi-de-migdale-4

Pofta buna!

P.S Sper ca nu te-am speriat cu tinuta mea de „Bubulina gospodina” :)))

 

Articole recente