Creveti plini de proprietati nutritive
Habar nu aveam ca vietatile acestea mici pot fi chiar benefice organismului. Bine, pana acum ceva timp nici nu voiam sa aud despre fructe de mare, in general. Mai nou mi-am descoperit o pasiune in a-i gati. Cum fac niste creveti senzationali fara sa-i degust? Simplu, ma uit la fetele oamenilor care ii mananca.
Sau mai bine zis, ma uit la cei care ii papa si ma uit atent ca nu cumva sa-mi scape vreo reactie daca-i otravesc.
Na, ca am facut si creveti! Au iesit deliciosi, zice lumea, nu eu. De mirosit, miroseau extraordinar de bine.
Ce-mi place si mie, totusi, la creveti? Ca se fac super repede. Asa reteta rapida rar vezi. Poate doar o salata sa o prepari in 5 minute, dar si aia, trebuie sa speli legumele, sa le tai… Eh, greu maica, greu.
Stiu, o sa spui ca am innebunit, dar varianta de creveti pe care am gasit-o chiar se prepara super repede. Sunt cei mai buni creveti congelati pe care ai sa ii gasesti vreodata. Eu i-am descoperit la Freya Production.
Creveti sau langustine cu noodles si varianta cu un pic de foietaj pe deasupra. O minunatie de creveti!
Acum stai sa auzi si de ce ar trebui sa ii mananci, iti spuneam ca au proprietati nutritive:
- crevetii contin aminoacizi esentiali;
- pot reduce insulina ;
- cresc senzatia de satietate;
- protejeaza tesutul muscular de degradare;
- contin omega 3;
- au efect protector contra cancerului;
- contin coenzima Q10.
Totusi, trebuie sa ai grija la cantitatile pe care le mananci. Crevetii contin niste substante care pot dauna persoanelor cu risc ridicat la alergii. De altfel, cei care sufera de guta ar fi bine sa evite consumul lor.
Acum hai sa iti spun cum i-am preparat eu. Sa stii ca o parte din proprietatile nutritive pe care le au crevetii pot scadea o data cu procesul de gatire, dar nu toti.
Reteta creveti plini de proprietati nutritive
In functie de cate persoane sunt fa bine si cumpara crevetii. O data gatiti, trebuiesc mancati. Nu sunt buni a doua zi. Se gatesc super simplu, mai cu seama daca iei din acestia congelati. Ce am folosit eu, nici nu a fost nevoie sa ii decongelez.
Asadar, am folosit pentru reteta de creveti plini de proprietati nutritive:
- un pachet de unt;
- 3 catei de usturoi;
- o lamaie;
- sos dulce acrisor;
- bineinteles crevetii inveliti in noodles (taitei) si cei in foietaj
Am incins bine tigaia minune de la Zepter, apoi am pus untul. Am sfaramat cei trei catei de usturoi cu lama de la cutit. Aporpo, mi-am luat cutite de la Mega Image, sunt geniale, dar ai grija cu ele ca taie bine de tot.
Dupa ce am pus si usturoiul in tigaia Zepter, am adaugat crevetii cu noodles. I-am lasat la foc mic vreme de … cam 5 minute in total. I-am mai intors un pic pana s-au rumenit bine pe ambele parti.
La fel am procedat si cu cei inveliti in foietaj, nu mai mult de 5 minute pe foc. Altfel, risti sa-i mananci scrum.
Daca nu iti place uleiul, grasimea, untul prajit, incearca sa scoti orice ai pus in tigaie, pe un un pat de servetele sau prosoape de bucatarie. Asa scapi de o mare parte din grasimea rea.
Ei, pofta buna! Cu lamaia ce am facut? Am stors-o si am pus zeama peste creveti. Acum e dupa gust. Unora nu le place cu lamaie.
Ca sa fie totusi de seara, nu am facut nicio garnitura.