Am incercat multe tratamente din comert si pana acum organismul meu a reactionat cel mai bine la trei lucruri: ghimbir, lamaie si scortisoara.

Nu-mi place sa iau pastile, ba chiar le detest. Fug de ele cat pot de mult si pana acum mi-a iesit treaba asta. N-am mai luat anitbiotice din copilarie cand ajungeam la injectii in fund. Cele mai rele, cele mai rele … Ma zbarlesc toata si acum cand imi amintesc. Ce jale si ce chin.

Bine ca am mai crescut si ca am mai citit si eu despre una, despre alta. Am ajuns sa testez pe propriul organism diverse alimente despre care se spune ca ar face minuni cand simti ca te-a luat raceala.

Pare greu de crezut dar n-am mai racit de vreun an. Cum m-am fofilat prin fata racelii? Simplu. In fiecare dimineata, pe stomacul gol, beau un pahar mare de apa plata cu zeama de la o jumatate de lamaie. Asta ajuta si la detoxifierea organismului. In special a ficatului. Este de preferat ca apa sa fie incalzita. Si mai bine ar fi daca ai fierbe-o inainte si apoi ai lasa-o la racit.

Cumva apa calda este o traditie de la chinezi venita. Ei beau inainte de fiecare masa un pahar cu apa aproape fiarta. Si la fel o beau si dupa masa. Poate d-aia sunt ei asa suplii si energici. Apa calda ajuta la topirea grasimilor si a microbilor care ne invadeaza trupurile.

hapciu solubil - racealaPeste zi, mai beau, macar un pahar de apa plata cu lamaie si ghimbir ras. Daca nu ai cum sa razi la munca ghimbirul proaspat, poti inlocui cu cel pudra.

Ce cauta scortisoara in viata mea? Pai cauta. Pentru ca, la fel si ea, este un bun atioxidant. Ajuta la curatarea impuritatilor din organism. Incearca sa introduci in alimentatia zilnica, o lingurita de scortisoara si ai sa vezi ca incepi sa te simti mai bine. Cu o alimentatie corecta si cu sfaturile de mai sus, ajungi sa traiesti mult si bine. Cum nu suntem sfinti, mai facem excese. Asa ca nu cred ca exista om care sa respecte un regim de viata sanatos, ca la carte, toata viata. Cine spune ca nu scapa, macar o data pe an, in farfuria cu cartofi prajiti, minte.

Pe langa apa plata cu lamaie, ghimbir si in afara de lingurita de scortisoara, poti incerca si ceva din comert. Este mai bun pentru inceputurile de raceala.
Iti recomand calduros pliculetele Hapciu” de la Fares.  Daca iti place gustul dulceag al steviei in combinatie cu :  ulei esential de lamaie, ulei esential de menta, extract de scoarta de salcie, extract de flori de soc, busuioc, ori ulei esential de eucalipt  dar si alte ingrediente care sunt la fel de savuroasa, incearca-l! O cutie „Hapciu” de la Fares costa in jur de 16 lei. Eu cred ca merita.

In curand iti recomand o tinctura care se face repede si pe care daca o iei zilnic, scapi de problemele de sanatate pe care le urasti mai mult decat orice.