Curcan invelit in prosciutto crudo si cartofi la cuptor

Propun sa incepem de luni cu un preparat rapid si extrem de gustos. M-am hotarat de ceva vreme sa nu mai mananc pui si asta pentru ca am vazut atatea documentare incat m-am speriat ingrozitor. Asa ca de luni bune, daca am chef de carnita incerc diverse preparate din curcan.

De aceasta data am zis sa fac ceva mai consistent. Sa fie usor gras dar gatit la cuptor in loc de prajit.

Imi place mult prosciutto crudo si am gasit o oferta de nerefuzat la Lidl, asa ca am cumparat 200 de gr de prosciutto crudo cu gust original italienesc.

Prin frigider trona o caserola de piept de curcan, cam 600 de gr avea caserola.

Secretul carnii fragede? Ti-am mai zis eu, secretul este ca orice fel de carne ai avea sa o lasi la macerat macar cateva ore inainte de a o prepara. Dimineata inainte de a pleca la munca am pus pieptul de curcan intr-o baie de lapte cu un pic de ulei de masline extravirgin si ceva condimente. Cand am ajuns acasa, primul lucru pe care l-am facut am scos curcanul din frigider ca sa aiba timp sa ajunga la o temperatura normala.

Apoi m-am apucat de garnitura pentru curcanul invelit in prosciutto crudo.

De obicei asociez carnea cu o salata, insa de data aceasta am zis sa-mi fac de cap.

Cartofi la cuptor cu mirodenii! 

Cartofii la cuptor extraordinari daca faci un simplu lucru inainte de a-i arunca in cuptor. Pune cartofii la fiert! Cartofii trebuie sa fie aldente dupa care lasa-i un pic la racit. Dupa ce s-au racit in asa fel incat poti sa-i tii in mana, taie-i in cate 4-6 bucati, cu tot cu coaja.

Pune cartofii in tava si arunca peste ei la misto ulei de masline, un pic de sare (dupa gust), piper, oregano, rozmarin.

Lasa-i in cutor la 180 de grade vreo 30 de minute.

Cum cuptorul meu este minunat si foarte inteligent, am posibilitatea sa pun in el mai multe tavi deodata. Asadar n-am dat degeaba o caruta de bani pe un cuptor de la Hotpoint-Ariston.

Organizarea inseamna totul in bucatarie. Asa ca singura fiind trebuie sa am mare grija cum le organizez pe toate in asa fel incat sa fie toate gata intr-un timp scurt si eficient.

Asadar, pana s-au fiert cartofii m-am ocupat de curcan.

curcan invelit cu prosciutto crudo si cartofi la cuptor

Si am facut in felul urmator, am taiat curcanul fasii, ca pe niste degetele, apoi l-am invelit in prosciutto crudo. Am pus in tava hartie de copt, ca nu cumva sa se arda ceva.

Practic in acelasi timp am bagat in cuptor si curcanul invelit cu prosciutto crudo dar si cartofii.

Dupa 30 de minute plus inca vreo 5 in care a trebuit sa las preparatele sa respire, am mancat de m-am spart.

In concluzie, dupa 35 de minute am potolit „DIVA” din mine 🙂

Curcan invelit in prosciutto crudo si cartofi la cuptor

Pofta buna!

 

Articole recente