Cuscus picant cu legume – Nu te mai stramba! Chiar este delicios!
Cuscus picant cu legume rapid si bun de tot!
Preparatul cuscus picant cu legume intra cu succes la categoria mancaruri vegetariene.
Daca va spun si ca dureaza 20-25 de minute prepararea, clar va incant. Sper, macar.
Asadar, ajung seara tarziu acasa si zic : „Ce sa mananc eu, sa fie usor, rapid, gustos si suficient de hranitor?”. Cum aruncam privirea mea de vultur infometat iar frigiderul era destul de „porno”, m-am rezumat la rosii, gulii, ciuperci la conserva, capere si o legatura de marar. Era sa uit, nelipsitul morcov, era si el pe acolo. Nu va ganditi la prostii!
Ma apuc de treaba.
Scurg bine ciupercile, le storc in pumni, vreo 400 gr am folosit.
Morcovul l-am ras, unu, ca atata am avut- oricum, este suficient un morcov pentru doua portii.
Si cam asta a fost pregatirea, urmeaza prepararea.
O cana de cuscus am pus-o peste o cana de apa deja fiarta, am amestecat un pic, am pus capacul si am lasat sa se umfle cam de 5-7 minute, cu focul oprit.
In timpul acesta, am pus tigaia pe foc, am trantit ciupercile cu o lingurita de ulei de masline extra virgin. Cand s-a format suficienta apa, am adaugat morcovul ras (pe razatoarea mica) si gulia , taiata felii. Am pus capacul vreme de 4-5 minute.
Apoi am adaugat rosiile, am auzit ca rosiile trebuiesc puse mai spre final, zis si facut. Imediat, la 2 minute, timp in care, sosul fierbea, am pus si vreo 50 de grame de capere.
S-a format un sos, un deliciu!
Condimentele … Trebuie musai condimente. Am pus: piper, ghimbir pulbere, boia iute, un pic de curry, sare si oregano. Iar cand toate legumele s-au legat cu sosul am adaugat si mararul tocat marunt.
Am facut un musuroi din cuscus peste care am pus legumele, sosul si pentru prezentare dar si pentru inca un pic de aroma – busuioc verde.
And this is it! Incercati reteta cuscus picant cu legume ! Pana acum nu a ajuns nimeni la spital dupa ce au mancat bucatele preparate de mine. Sau nu mi-au zis? :))