Acasa Sa gatim Delicios! Briose aperitiv cu ciuperci si porumb

Delicios! Briose aperitiv cu ciuperci si porumb

5 min read
0
0

Pe zi ce trece descopar avantajele tavii pentru briose. O tava la vremea ei face cat… Ma rog, nu gasesc o comparatie chiar potrivita.  Dar pot sa spun ca orice ai gati intr-o astfel de tava, ospatul este garantat.

Asadar, dupa ce am incercat mai multe variante de briose aperitiv, am decis sa iti impartasesc si tie reteta minune. O reteta rapida, usor de facut si se coace intr-un timp record.

Briose aperitiv cu ciuperci si porumb – o reteta simpla, rapida, perfecta pentru invitati sau pentru o gustare dintre mese.

Amestecum nu are extrem de multe calorii asa ca poti sa mananci linistita si tu draguta, cea care esti la dieta.

Ingrediente pentru compozitie:

  • iaurt
  • faina
  • ciuperci
  • boabe de porumb
  • ulei
  • 4 oua
  • marar

Si cam atat. Briosele acestea mai au un avantaj, nu iti trebuie prea multe ingrediente. Din toata compozitia mi-au iesit doua tavi de briose aperitiv cu ciuperci si porumb. Suficiente cat sa satisfac pe deplin vreo 6 oameni si chiar au si ramas.

Acum sa iti spun si cantitatile. Am folosit 400 de grame de ciuperci pe care le-am taiat felii, 200 de gr de boabe de porumb, 4 oua,  150 ml de ulei de floarea soarelui, 200 gr de iaut nu foarte gras si cam 200 de gr de faina. Toate acestea le amesteci ca la compozitia pentru clatite. Doar ca aceasta compozitie trebuie sa fie ceva mai groasa.

Dupa care in toata compozitia am adaugat ciupercile, boabele de porumb si o legatura de marar tocata marunt. Am amestecat toata nebunia si am pus si condimente.

Viata fara condimente este trista. Asa ca am pus: – piper

– turmeric

– sare

– oregano

Bine, condimentele ti le alegi singura, dupa propriul gust, dar ce am pus eu, se pare ca a fost pe gustul oamenilor in asa fel incat s-au lins pe degete.

briose aperitiv (1)

Dupa ce am amestecat bine toate ingredientele, cu ajutorul unei linguri am umplut fiecare gaurica si am bagat tava in cuptorul preincalzit vreme de 30 de minute.

Pot sa iti spun ca prima tava de briose aperitiv cu ciuperci si porumb, s-a mancat fierbinte!

Pofta buna!

Facebook Comments
Booking.com
Încărcați mai multe articole înrudite
Încărcați mai mult de Damiana
Load More In Sa gatim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cititi si

Tort cu dovleac * Desert rapid

Tort cu dovleac * Desert rapid Am zis ca daca tot vine Holloween-ul sa iti propun un deser…